Nieuws van/over Walking Wheels in 2019

plaatje nieuws

Kies uit één van de onderstaande nieuws items:

Collecte Oranjefonds Lisse en Nieuw-Vennep

augustus 2019

Klik op de foto om deze te vergroten... In de week van 11 t/m 15 juni zijn verschillende dansers/ vrijwilligers van Walking Wheels op pad geweest in een paar wijken van Lisse en Nieuw-Vennep met de collectebus van het Oranje Fonds. Uiteindelijk is het mooie bedrag van € 1.083,68 opgehaald.

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in de wijken, om mensen met elkaar te verbinden. Dit doen ze met geld, kennis en aandacht.
Walking Wheels is hiervoor langs de deuren gegaan. Een deel van deze bijdragen (50%) mogen wij houden om in te zetten voor onze eigen activiteiten. (Denk bv. aan de jaarlijkse danstest, vrijdansavonden)

Naast doneren kunt u ook maatje worden met iemand in uw woonplaats of Vriend van het Oranje Fonds worden. Kijk op de website www.oranjefonds.nl voor meer informatie.

Heel hartelijk dank voor uw steun.


Seizoen afsluiten met een etentje

21 mei 2019

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Meestal is de laatste lesavond een gezellige avond op de lesloctie met koffie en gebak. Dit jaar vonden activiteitencommissie en bestuur het weer tijd voor een aangepaste variant; gezellig met elkaar uit eten.

De activiteitencommissie heeft afspraken gemaakt met Proeflokaal Bregje in Beinsdorp. Bijna iedereen is er deze avond. We kunnen allemaal lekkers uit het voor ons samengestelde drie gangen menu kiezen.

Officieel deel

Zoals gebruikelijk is er een klein officieel gedeelte, waarin de jubilarissen een oorkonde ontvangen. Dit keer zijn dat Koos, 10 jaar; Danny, 15 jaar; Cynthia, 15 jaar; Ronald, 15 jaar en Mike, 20 jaar!
Ook de vrijwilligers van het afgelopen seizoen worden in het zonnetje gezet en ontvangen een klein presentje in de vorm van een cadeaubon.

Donatie

Klik op de foto om deze te vergroten...

Omdat we deze avond graag kostenloos aan de dansers wilden aanbieden zijn we heel blij met de sponsoring van de helft van de kosten door Dexters Straatwerk!

Inschijfformulier nieuw seizoen

Als ook het toetje op is ontvangt iedereen het inschrijfformulier voor het nieuwe seizoen. Na alle wensen voor een mooie zomer vertrekt de ene na de andere danser naar huis. Op maandag 2 september zien we elkaar weer op de eerste les.


Alle deelnemers danstest geslaagd

18 mei 2019

Klik op de foto om deze te vergroten... Na 29 danslessen is het weer tijd voor de jaarlijkse danstest.
Uiteindelijk 18 deelnemers nemen deel. Op het laatste moment vallen twee dansers af door blessure en ziekte. Diverse deelnemers dansen mee buiten mededinging en zorgen voor morele ondersteuning van de andere paren op de vloer. Ook dit keer hebben dansers weer familie, vrienden en verdere supporters meegebracht. De sfeervolle ballroom van Event Center Fokker in Hoofddorp is gezellig gevuld.

De juryleden zijn Mary ter Horst uit Krommenie en Ronald Brouwer uit Amstelveen. Mary ter Horst heeft jarenlang samen met haar man Chris een dansschool gehad in IJmuiden. Ronald Brouwer is jaren instructeur rolstoeldansen geweest bij Firopa Burgerveen/Wassenaar, nu bij de Jesdancers in Leiderdorp en is actief als lid van de startboekjescommissie voor de danswedstrijden van Stichting Rolstoeldansen Nederland.

Klik op de foto om deze te vergroten... Verspreid over elf series staan er één tot drie dansparen op de dansvloer. Geoefend danser of niet; een danstest blijft voor allen erg spannend. Ronald van Nus neemt de presentatie voor zijn rekening, Koos Mens verzorgt de muziek.

Na de laatste series is het tijd om lekker even met z'n allen de dansvloer op te gaan. Onder begeleiding van assistent-instructeur Linda Castien en DJ Koos volgt een aantal gezamenlijke dansen als de bekende Slosh, Texas wals en Aanloop disco. Daarna is er nog wat ruimte om vrij te dansen, zodat de telcommissie de laatste resultaten kan verwerken.

Certificaten en speldjes

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Allereerst bedankt Ronald de vrijwilligers van deze dag: de juryleden Mary ter Horst en Ronald Brouwer; telcommissie Piet Tates, DJ op danstest én lessen Koos Mens en EHBO-er Sandra Dijkman.
Dan is het eindelijk tijd voor het verlossende woord van de jury: Mary geeft aan dat ze heeft genoten van het vele dansplezier, Ronald maakt bekend dat alle dansers zijn geslaagd voor het afdansen! De beide juryleden reiken aan alle geslaagde kandidaten hun certificaat, cijferlijst en speldje uit. De geslaagden ontvangen daarnaast een mooie wenskaart van Walking Wheels.

De geslaagden

Brons combi: Desiré Veen (Nieuw-Vennep)
Brons ster duo: Anita Ruigrok (Lisse)
Brons ster combi: Jack Kokelaar (Heemstede), Nancy Miguel en Dexter Miguel (Nieuw-Lekkerland)
Zilver combi: Anneke Rus (Zandvoort), Olga Huijts (Den Helder)
Zilver ster combi: Aswin van Kesteren (Amsterdam)
Goud duo latin: Ingrid van Iterson (Amsterdam), Frank Spierdijk (Hoofddorp)
Goud duo standaard: Joan Nunumete (Haarlem)
Goud-ster duo standaard: Marga van Lith en Wieger van Lith (Amsterdam)
Goud-ster combi standaard: Astrid Jonker (Nieuw-Vennep)
Speciale opdracht J duo: Madeleen Roos, Mike Onckels (Hoofddorp)
Speciale opdracht J combi: Arnold van der Klauw, Meriam van der Klauw (Lisse)

Klik op de foto om deze te vergroten... De deelnemers buiten mededinging ontvangen een oorkonde i.v.m. hun deelname aan de lessen in het afgelopen seizoen (en ondersteunen bij het afdansen). Naar voren worden geroepen Paulien Meijers, Mitchell Melchior, Esther Melchior, Linda Castien, Miranda Moleman, Danny Castien. Marjan & Eugène van Wijk en Peter Janssens ontvangen hun oorkonde later.

Alle dansers van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!
Jury, telcommissie, alle medewerkers van Walking Wheels en het personeel van Event Center Fokker veel dank voor het tot stand brengen van deze geslaagde middag.


Zaterdag 18 mei afdansen

18 mei 2019

Klik op de foto om deze te vergroten... Op zaterdag 18 mei gaan twintig deelnemers in verschillende categorieën de vloer op. Een deskundige jury bepaalt na drie dansen of zij geslaagd zijn.
Binnen veel dansscholen kunnen deelnemers jaarlijks afdansen voor een speldje.
Deelnemers kunnen afdansen voor brons, via zilver en goud naar topklasse met ster (deze niveaus zijn in heel Nederland hetzelfde) of het speciale Walking Wheels-programma.
Afdansen heeft als doel met elkaar op een gezellige manier het dansseizoen af te sluiten, maar ook om een prestatie neer te zetten; vorderingen te tonen aan de jury én aan familie en vrienden.
Publiek is van harte welkom!

Waar: Dans centrum Fokker, IJweg 1094, Hoofddorp
Wanneer: zaterdag 18 mei, zaal open om 13.15 uur


Geslaagd voor examen assistent instructeur

5 mei 2019

Bevrijdingsdag verliep voor de cursisten van de laatste lichting assistent instructeurs anders dan voor de rest van Nederland. Voor hen was het ploeteren, zenuwen, black-outs, tranen en een lach. Vanuit Walking Wheels waren Danny Castien en Olga Huijts ingeschreven, maar binnen de muren van de Aanloop was Anke ook al een bekend gezicht.

Alle cursisten werden getoetst op hun kennis en vaardigheden in medische en algemene theorie, eigen vaardigheid en natuurlijk lesgeven. Aan het eind van de dag kon Corrie van Hugten van Stichting Rolstoeldansen Nederland vertellen dat deze groep een redelijk unieke prestatie had geleverd. Niet alleen was iedereen geslaagd, maar zagen de examinatoren ook nog eens geen reden voor een gedeeltelijk herexamen!

Alle (nu) assistent instructeurs die vandaag het examen hebben afgelegd: GEFELICITEERD!
Wij zijn trots met twee verse assistent instructeurs binnen onze dansgroep.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


Pasen vieren op de wedstrijddansvloer in Cuijk

23 april 2019

Pasen wordt in rolstoeldansland zeker niet gevierd met eieren zoeken, maar al jaren met een prachtige wedstrijd. Op dit evenement, reünie en wedstrijd ineen, zijn ook al jaren dansparen van Walking Wheels uit Hoofddorp present. Bij een wedstrijd kan van alles gebeuren: volle vloer, lastige muziek, botsingen, dansers die uit hun stoel vielen, blessures, noem maar op. Gelukkig blijven onze dansers in elk geval in hun stoel zitten. Sterker nog, onze dansers hebben prachtige prestaties neer gezet! Niet dat het altijd tot uiting kwam in de uitslagen, maar allemaal prima gedanst.

Bij deze 31ste editie van het evenement had Walking Wheels nog een primeur: voor het eerst dat wij een IPC-paar konden leveren aan de wedstrijd. De eerste wedstrijd op het allerhoogste niveau dat mogelijk is in het rolstoeldansen, waarbij ze een paar uit Kazakhstan in het stof laten bijten.
Een primeur voor Marga en Wieger was er ook: zij deden voor het eerst mee in de senioren categorie, jammer genoeg waren zij daarin de hekkensluiters, maar wel lekker gedanst en weer wat nieuwe dingetjes kunnen uitproberen.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...Uitslagen Zaterdag:

Uitslagen zondag:

Mooie scores, tevreden dansers, trotse coach. Het waren twee fantastische dagen!

Nog veel meer mooie foto's vind je op onze fotopagina, met dank aan Ronald.

Een persbericht is te vinden op onze krantenpagina.


Collecte Fonds Gehandicaptensport mooie opbrengst

14 april 2019

Klik op de foto om deze te vergroten... Ook dit jaar gingen in de week van 1 - 6 april weer meerdere collectanten vanuit Walking Wheels met de collectebus van het Fonds Gehandicaptensport op pad. De collectanten waren actief in Lisse, Lisserbroek en Nieuw-Vennep.
Dit leverde een totale bijdrage op van € 3.130,48. Vanuit Nieuw-Vennep was dit € 601,46 en in Lisse & Lisserbroek € 2.529,02.

Alle collectanten en donateurs weer heel hartelijk dank!

Met de bijdragen kan het Fonds werken aan een van de millenniumdoelen die in september 2000 zijn opgesteld en door 189 landen onderstekend; nummer drie stelt dat gezondheid en welbevinden voor iedereen bereikbaar moet zijn.

Walking Wheels krijgt een deel van deze opbrengst terug gestort voor haar eigen activiteiten voor rolstoeldansers in onze regio. Over al onze activiteiten kunt u lezen op onze site en in ons jaarverslag.

Heeft u interesse om ons te helpen? bv. door aan onze volgende collecte mee te werken (Oranje fonds, 11-15 juni), of Fonds Gehandicaptensport in 2020? Of door een rechtstreekse bijdrage aan Walking Wheels? Neemt u dan even contact met ons op via de .


Goud op Open Belgisch kampioenschap in Lommel

17 maart 2019

Zondag 17 maart reizen vijf dansers van Walking Wheels in alle vroegte af naar het Belgische Lommel. Zij gaan de strijd aan met Belgische, maar ook Duitse en andere Nederlandse paren.

Voor Nancy en Dexter is het hun eerste wedstrijd in België, Astrid, Miranda en Danny hebben al meerdere keren op Belgische / Vlaamse bodem gedanst.

De dansers zijn tevreden over hun inzet op de vloer. Zeker omdat Nancy met ene schouderblessure danst (met akkoord van de fysiotherapeut, dat wel). Dit resulteert uiteindelijk de volgende medailles:
D-klasse Combi-2: Nancy en Dexter - 1ste plaats!
A-klasse Duo-2 standaard: Astrid en Nancy - 3e plaats
Hoofdklasse Duo-2 latin: Miranda en Danny - 3e plaats
Hoofdklasse Duo-2 standaard: Miranda en Danny - 4e plaats
Hoofdklasse Combi-2 standaard: Astrid en Danny - 6e plaats

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


Een paar persberichten zijn te vinden op onze krantenpagina.


Fletchercup was eerste wedstrijd nieuwe jaar

9 februari 2019

Het is al weer de derde keer dat de Fletcher Cup wordt georganiseerd en natuurlijk zijn er ook deze keer weer dansparen van Walking Wheels aanwezig. Hoewel de ruimte op de vloer in een aantal ronden beperkt was, kon toch iedereen met de nodige aanpassingen toch goed uit de 'voeten'.
Op zo'n wedstrijddag gebeuren er altijd wel zaken die normaal niet gebeuren. Zo hadden we gevallen van totale blackouts, blessures tijdens de wedstrijd en natuurlijk de genoemde ruimte.

Klik op de foto om deze te vergroten...

Gelukkig konden de paren, soms met de hulp van hun partner, toch de ronden dansend doorkomen zodat de 'buitenwereld' er geen weet van had. Hoewel zich dat niet in alle gevallen in de uitslagen tot uiting komt, is het wel heel knap van de dansers. Na afloop verlaten alle dansers met mooie medailles, nieuwe ervaringen en een goed gevoel de wedstrijdvloer.

Uitslagen:
D-klasse Combi-2 (6): Nancy en Dexter 3de
A-klasse Combi Latin-1 (2): Arnold en Meriam 2de, Joan en Linda 1ste
A-klasse Combi Standaard-1 (1): Arnold en Meriam 1ste
A-klasse Duo Standaard-2 (7): Astrid en Nancy 4de
Hoofdklasse Combi Standaard-2 (6): Astrid en Danny 5de
Hoofdklasse Duo Latin-2 (5): Miranda en Danny 5de
Hoofdklasse Duo Standaard-2 (7): Miranda en Danny 6de

Een aantal foto's vind je op de fotopagina.
In een paar kranten is het persbericht opgenomen.


Nieuwjaarsfeest met oliebol en Hawaïaanse dans!

6 januari 2019

Oliebollen!

Klik op de foto om deze te vergroten... Terwijl de gasten de mooi versierde zaal van danscentrum Fokker in Hoofddorp binnenkomen zorgt Koos al voor gezellige muziek. Onder het genot van koffie of thee met verse (!) oliebollen worden de eerste nieuwjaarswensen uitgewisseld.

Na een terugblik op 2018 en de hoop dat ieder in dit nieuwe jaar de mensen om hem of haar heen heeft als dat in verdrietige of moeilijke situaties nodig is, proosten we met champagne gezamenlijk op een een voorspoedig 2019.

Hawaïaanse dans

Klik op de foto om deze te vergroten... Het is de actvititeitencommissie weer gelukt een bijzondere dansdemonstratie te vinden.
Zes prachtig geklede dames brengen de Hawaïaanse sferen in huis met hun mooie dans vol charmante armgebaren, veel heupacties en pasjes op blote voeten.
The Pacific Sunflowers laten ons genieten van verschillende dansen, in steeds andere kledij. Na een aantal dansen beloven ze ons om straks nogmaals voor ons te dansen.
In het tweede dansblokje weten ze de aanwezige kinderen te verleiden een stukje met hen mee te doen. Daarna tracteren ze ons op nog een paar dansen waarmee je je op het zonnige strand van bv. Hawaii waant.

Lekker dansen

Vervolgens mogen we zelf de dansvloer weer op. Linda zorgt dat ook de minder fanatieke dansers op de vloer komen voor de welbekende Slosh, Aanloopdisco, Texaswals, Ten pretty girls én een nieuwe dans 'meeting friends' waarbij gasten aan de kant bij de dans worden betrokken.

Klik op de foto om deze te vergroten... Tegen vijf uur sluiten we af. Iedereen gaat de deur uit met een spannende witte doos met de tekst 'breekbaar' er op. Thuis gekomen blijkt hier een mooie glazen mok met het logo van Walking Wheels op te staan.
Namens het activiteitenteam van Walking Wheels bedankt Tineke allen voor de bijdrage aan deze gezellige middag

De eerste foto's vind je op de fotopagina. (Met dank aan Piet Tates en Jan Jonker)


Bij problemen met of vragen over deze site kunt u contact opnemen met de