Nieuws van/over Walking Wheels in 2019

plaatje nieuws

Kies uit één van de onderstaande nieuws items:

Terug naar nieuws Walking Wheels 2022

Mooie bijdrage Meerlandenfonds voor opleiding twee instructeurs

19 december 2019

Klik op de foto om deze te vergroten...

Deze week kregen we een mooie cheque in de brievenbus! Eerder hadden we bij het Meerlandenfonds (fonds van het innovatieve afvalinzamelings én -verwerkersbedrijf De Meerlanden) een aanvraag ingediend voor ondersteuning in de kosten voor het opleiden van twee van onze assistent instructeurs tot instructeur rolstoeldansen.

Met deze bijdrage hoeven we vanuit de eigen kas nog een klein bedrag bij te leggen om te investeren in de continuiteit en kwaliteit van onze danslessen.

Meerlanden hartelijk dank voor deze fijne ondersteuning.


Successen op meest sfeervolle wedstrijd van het jaar

14 december 2019

Een aantal van onze paren komt tijdens deze bijzondere wedstrijd op de vloer. Naast een aantal ervaren wedstrijddansers neemt Desiré, met Linda, voor het eerst deel aan een landelijke wedstrijd. Joan heeft de smaak van de freestyle te pakken en Marga & Wieger komen met een kapotte dansrolstoel naar Oldenzaal waar TNS ter plekke de reparatie verricht die in de afgelopen weken maar niet wilde vlotten (TNS veel dank!). Bijna alle dansers hebben finale gedanst, en meerdere dansers hebben zelfs promotiepunten verdiend, nodig om naar de volgende categorie te promoveren.

Desire en Linda komen samen voor het eerst uit op een grote wedstrijd als de Christmas Challenge Trophee. Omdat Linda assistent-instructeur is moeten de dames meteen in de A klasse voor duodansen 2 uitkomen. De jury-beoordelingen wisselen wat per dans en uiteindelijk eindigen zij op een vijfde plaats. Een mooi begin.
Nancy en Dexter dansen in de startersklasse, D klasse, combi 2. Hierin worden twee standaard dansen (Engelse wals en quickstep) en een Latijns Amerikaanse dans (samba) getoond. Ondanks een minder goede eerste ronde weten ze uiteindelijk een tweede plaats te behalen.
Nancy danst vervolgens samen met Astrid in de A duo-klasse, standaard-2. Ondanks een blessure en een nieuwe choreografie in de tango weten zij de juryleden zonder uitzondering te overtuigen dat zij de beste zijn.
Marga en Wieger dansen ook A-klasse duo 1, in de categorieën standaard dansen én Latijns Amerikaanse dansen. Ook nemen ze nog deel aan de seniorencategorie. De gerepareerde rolstoel heeft het dan ook zwaar te verduren. In de Latin eindigen ze uiteindelijk als zesde. In de standaard-dansen komen ze niet verder dan een zevende plaats. Maar gezien de zenuwslopende technische voorbereidingen gold nu helemaal 'meedoen is belangrijker dan winnen'. Tot slot komen zij ook uit in senioren duo standaard. Een klasse waarbij geen onderscheid wordt gemaakt in klasse 1 of 2. In dit geweld weten zij een klein deukje in het pakje boter te slaan, een zesde plaats valt hen ten deel.
Joan danst in de single woman freestyle de standaard (ballroom)dansen. Een categorie waarbij alle dansers een-voor-een op de vloer komen voor hun dans op hun eigen gekozen muziek. De vorige keer is haar goed bevallen. Voor danser en trainer waren er duidelijke verbeteringen. Het resultaat was echter gelijk aan de vorige keer, namelijk een tweede plaats.
Arnold en Meriam komen al een aantal jaren uit in A klasse combi 1, zowel standaard als latin. In drie van de acht Latin-dansen krijgen ze een eerste plaatsing waar ze terecht trots op zijn. Uiteindelijk eindigen ze in beide categorieën op de tweede plaats én krijgen ze in beide een promotiepunt waardoor in de Latin nog maar één punt nodig is voor promotie naar de Hoofdklasse.
Miranda en Danny dansen in de hoogste duo-klasse 2, de hoofdklasse en komen ook uit in standaard dansen en Latijns Amerikaanse dansen (Latin). Ze dansen twee rondes in de Latin waarbij de tweede ronde beduidend beter is. Helaas voor hen tellen beide rondes mee en daarmee eindigen ze op een tweede plaats. In de standaard-klasse hebben ze een sterk veld tegenstanders, maar weten ze uiteindelijk een mooie tweede plaats te bemachtigen.
Danny mag direct met Astrid weer de vloer op, in Hoofdklasse combi standaard 2. Na vijf goede dansen is uiteindelijk de vierde plaats hun deel.

Zoals bijna elke keer, weten de dansers van Walking Wheels de (assistent-)Instructeur(s) met trots te vullen. Feedback in de weken vooraf gaand, maar ook na een eerste ronde zie je terug komen in het dansen. Dat geeft ons weer energie om door te gaan. Dank daarvoor dansers!

Uitslagen

D-klasse combi 2
Nancy en Dexter
2e plaats (uit 4) met promotiepunt
A-klasse combi standaard 2
Desire en Linda
5e plaats (uit 5)
A-klasse combi standaard 1
Arnold en Meriam
2e plaats (uit 2) en 1 promotiepunt
A klasse combi latin 1
Arnold en Meriam
2e plaats (uit 2) en 1 promotiepunt
A-klasse duo latin 1
Marga en Wieger
6e plaats (uit 6)
A-klasse duo standaard 1
Marga en Wieger
7e plaats (uit 7)
Senioren duo standaard
Marga en Wieger
6e plaats (uit 6)
A-klasse duo standaard 2
Astrid en Nancy
1e plaats (uit 4) en 2 promotiepunten
Hoofdklasse combi standaard 2
Astrid en Danny
4e plaats (uit 4)
Hoofdklasse duo latin 2
Danny en Miranda
2e plaats (uit 2)
Hoofdklasse duo standaard 2
Danny en Miranda
2e plaats (uit 5)
ingles woman 1 standaard freestyle
Joan
2e (uit 2)

Ga naar de fotopagina voor een indruk in beelden. (met dank aan Ronald)

Fijn dat een aantal lokale kranten ons persbericht heeft geplaatst. Zie de krant.


Uitnodiging Nieuwjaarsfeest 11 januari 2020 in Badhoevedorp

november 2019

De Sint is nog maar net in het land en wij nodigen je al uit voor ons Nieuwjaarsfeest!
Iedereen, dansers, familie en vrienden en onze dansvrienden uit de regio, zijn weer van harte welkom op deze feestavond, op zaterdag 11 januari as. vanaf 19.30 uur.

Let op: we hebben dit keer voor een andere locatie gekozen, nl. Dansschool Ponne in Badhoevedorp.

Zie voor de details de uitnodiging . Opgeven is niet nodig. We zien jullie graag!


Paren naar Euregio Tanzt Inclusiv

3 november 2019

Zondag 3 november 2019 is een aantal van onze dansers in alle vroegte afgereisd naar Münster in Duitsland om deel te nemen aan Euregio tanzt inklusiv. Voor sommigen is het de eerste keer, anderen zijn vaste deelnemers aan deze bijzondere wedstrijd.
Dit dansevenement is een initiatief van Tanzen Inklusiv in samenwerking met Stichting Rolstoeldansen Nederland. Het is een breedtesport evenement, wat betekent dat ieder die wil er aan mee mag doen. Zo is er een grote groep dansers aanwezig met een verstandelijke beperking, valide dansers en een aantal rolstoeldansers, waaronder wij van Walking Wheels.

Nadat iedereen een armbandje heeft gekregen als aandenken van deze dag start de groep met een verstandelijke beperking de danswedstrijd. Wat hebben de dansers van Walking Wheels daarvan genoten. Er gaat zo veel enthousiasme uit van die dansers, geweldig om te zien.
Daarna zijn de rolstoeldansers aan de beurt. Helaas voor ons zijn er maar weinig rolstoeldansers aanwezig, maar met zijn allen hebben we er een gezellige dag van gemaakt. Dansers die uitkomen in de D en A klasse moeten er aan wennen dat ze tijdens deze wedstrijd meer of een andere combinatie aan dansen moeten dansen dan dat ze zijn gewend tijdens de wedstrijden in Nederland.
Hier dans je in de D-klasse een Engelse wals, een Quickstep, een Samba en een Cha cha. In de A- klasse worden dezelfde dansen gedanst; er wordt geen onderscheid gemaakt tussen standaard en latin zoals dat het geval is bij wedstrijden in Nederland. De reacties die we uit het publiek krijgen zijn geweldig.
Dan is er nog een aantal valide dansers aan de beurt. Nadat iedereen een tweede ronde heeft gedanst sluiten we de dag af met een teammatch. Daar zitten per team verschillende dansvarianten bij elkaar. Een heel mooi voorbeeld van een geïntegreerd dansevenement.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...

Uitslagen

Nancy en Dexter Debutanten combi 2e plaats
Marga en Wieger A-klasse duo 1 1e plaats
Astrid en Nancy A-klasse duo 2 1e plaats
Astrid en Danny Hoofdklasse combi 2 standaard 1e plaats
Miranda en Danny Hoofdklasse duo 2 standaard 1e plaats
Miranda en Danny Hoofdklasse duo 2 latin 1e plaats

Team groen, met drie van onze dansparen, heeft de teammatch gewonnen.
Aan het eind van de middag gaan we moe maar zeer zeker voldaan weer richting huis.


Het jaarverslag over het dansseizoen 2018-2019 is beschikbaar

6 oktober 2019

Ons jaarverslag over het afgelopen dansseizoen 2018-2019 presenteren wij hierbij graag. Bij donateurs en bekenden komt het verslag één dezer dagen op de deurmat of in de mailbox. Het is natuurlijk ook te downloaden van deze site.

In het jaarverslag geven we in vogelvlucht een beeld van afgelopen seizoen, met onder anderen: het examen voor onze drie assistent instructeurs, de deelname aan de verschillende wedstrijden, het sfeervolle nieuwjaarsfeest en de smakelijke afsluiting van het dansseizoen.
Kijk verder in het jaarverslag zelf.
Een geprint exemplaar ontvangen? Neem contact op met


Zes dansers actief op NK in Steenwijk

5 oktober 2019

Kort na de start van het dansseizoen zijn de rolstoeldansers van Walking Wheels uit Hoofddorp al weer actief op het Nederlands Kampioenschap in Steenwijk. Zes dansers komen (in verschillende combinaties) op de dansvloer in de categorieën duo-dans (twee rolstoelgebruikers als danspaar), combi-dans (een rolstoelgebruiker met lopende partner) en dit jaar doet een deelnemer voor het eerst mee aan de freestyle showdans, een solo-dans. Met zeven medailles, waaronder twee Nederlands kampioen-titels mogen de dansers tevreden zijn vandaag.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...

Joan heeft zich ingeschreven voor Freestyle Showdance. Een categorie waarbij alle dansers een-voor-een op de vloer komen voor hun dans op hun eigen gekozen muziek. Jammer genoeg mogen de dansers hun choreografie maar één keer laten zien. Voor Joan dus een lange wachtdag tot aan de prijsuitreiking! Met complimenten van mededansers krijgt zij uiteindelijk een medaille voor de tweede plaats voor haar vertolking van het Zwanenmeer.

Danny en Astrid weten van te voren al dat zij Nederlands kampioen Latijns Amerikaanse dansen combi worden en zullen promoveren van de A-klasse naar de Hoofdklasse (de hoogste klasse). Voor de standaard dansen komen zij nu al uit in de Hoofdklasse. Met wisselende jury-beoordelingen krijgen zij uiteindelijk een medaille voor de vijfde plaats.

Danny komt ook in de duo-dansen uit, nu met Miranda. Voor hen Hoofdklasse voor zowel de Latijns Amerikaanse dansen als de standaard dansen. In de standaard worden zij door een jurylid voor bijna elk optreden op een eerste plaats gezet, jammer genoeg hebben de andere vier juryleden een andere mening en wordt het uiteindelijk een vijfde plaats. In de latin behalen zij een mooie tweede plaats.

Astrid danst nu precies een jaar wedstrijden met Nancy in de A-klasse standaard dansen duo. (In het rolstoeldansen mogen in de lagere klasses paren van gelijke sexe deelnemen). Met wat gebruikelijke improvisaties op de vloer, mogen zij aan het einde van de dag de Nederlandse titel in ontvangst nemen. Pal voor deze wedstrijd waren de nieuwe dansjurken klaar, deze zijn nu zijn zeker goed ingedanst.

Nancy staat ook in de combi-vorm, op de dansvloer, nu samen met haar echtgenoot Dexter. Al een aantal wedstrijden hebben zij in hun D-klasse (beginners) last van een ervaren danspaar dat nieuw in het rolstoeldansen is. Dit paar neemt de eerste plaats in bezit en promoveert nu naar de A-klasse. Voor Nancy en Dexter is daarmee de weg vrij om flink punten te scoren om ook naar de A-klasse te promoveren. Deze wedstrijd is het een tweede plaats.

Na het Wilhelmus kan iedereen zich weer omkleden en met een tevreden gevoel naar huis.

En een aantal foto's om deze dag mee (of te her) beleven op de fotopagina.

We zijn ook erg blij met de media aandacht, zie de Krantenpagina.


Collecte Oranjefonds Lisse en Nieuw-Vennep

augustus 2019

Klik op de foto om deze te vergroten... In de week van 11 t/m 15 juni zijn verschillende dansers/ vrijwilligers van Walking Wheels op pad geweest in een paar wijken van Lisse en Nieuw-Vennep met de collectebus van het Oranje Fonds. Uiteindelijk is het mooie bedrag van € 1.083,68 opgehaald.

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in de wijken, om mensen met elkaar te verbinden. Dit doen ze met geld, kennis en aandacht.
Walking Wheels is hiervoor langs de deuren gegaan. Een deel van deze bijdragen (50%) mogen wij houden om in te zetten voor onze eigen activiteiten. (Denk bv. aan de jaarlijkse danstest, vrijdansavonden)

Naast doneren kunt u ook maatje worden met iemand in uw woonplaats of Vriend van het Oranje Fonds worden. Kijk op de website www.oranjefonds.nl voor meer informatie.

Heel hartelijk dank voor uw steun.


Seizoen afsluiten met een etentje

21 mei 2019

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Meestal is de laatste lesavond een gezellige avond op de lesloctie met koffie en gebak. Dit jaar vonden activiteitencommissie en bestuur het weer tijd voor een aangepaste variant; gezellig met elkaar uit eten.

De activiteitencommissie heeft afspraken gemaakt met Proeflokaal Bregje in Beinsdorp. Bijna iedereen is er deze avond. We kunnen allemaal lekkers uit het voor ons samengestelde drie gangen menu kiezen.

Officieel deel

Zoals gebruikelijk is er een klein officieel gedeelte, waarin de jubilarissen een oorkonde ontvangen. Dit keer zijn dat Koos, 10 jaar; Danny, 15 jaar; Cynthia, 15 jaar; Ronald, 15 jaar en Mike, 20 jaar!
Ook de vrijwilligers van het afgelopen seizoen worden in het zonnetje gezet en ontvangen een klein presentje in de vorm van een cadeaubon.

Donatie

Klik op de foto om deze te vergroten...

Omdat we deze avond graag kostenloos aan de dansers wilden aanbieden zijn we heel blij met de sponsoring van de helft van de kosten door Dexters Straatwerk!

Inschijfformulier nieuw seizoen

Als ook het toetje op is ontvangt iedereen het inschrijfformulier voor het nieuwe seizoen. Na alle wensen voor een mooie zomer vertrekt de ene na de andere danser naar huis. Op maandag 2 september zien we elkaar weer op de eerste les.


Alle deelnemers danstest geslaagd

18 mei 2019

Klik op de foto om deze te vergroten... Na 29 danslessen is het weer tijd voor de jaarlijkse danstest.
Uiteindelijk 18 deelnemers nemen deel. Op het laatste moment vallen twee dansers af door blessure en ziekte. Diverse deelnemers dansen mee buiten mededinging en zorgen voor morele ondersteuning van de andere paren op de vloer. Ook dit keer hebben dansers weer familie, vrienden en verdere supporters meegebracht. De sfeervolle ballroom van Event Center Fokker in Hoofddorp is gezellig gevuld.

De juryleden zijn Mary ter Horst uit Krommenie en Ronald Brouwer uit Amstelveen. Mary ter Horst heeft jarenlang samen met haar man Chris een dansschool gehad in IJmuiden. Ronald Brouwer is jaren instructeur rolstoeldansen geweest bij Firopa Burgerveen/Wassenaar, nu bij de Jesdancers in Leiderdorp en is actief als lid van de startboekjescommissie voor de danswedstrijden van Stichting Rolstoeldansen Nederland.

Klik op de foto om deze te vergroten... Verspreid over elf series staan er één tot drie dansparen op de dansvloer. Geoefend danser of niet; een danstest blijft voor allen erg spannend. Ronald van Nus neemt de presentatie voor zijn rekening, Koos Mens verzorgt de muziek.

Na de laatste series is het tijd om lekker even met z'n allen de dansvloer op te gaan. Onder begeleiding van assistent-instructeur Linda Castien en DJ Koos volgt een aantal gezamenlijke dansen als de bekende Slosh, Texas wals en Aanloop disco. Daarna is er nog wat ruimte om vrij te dansen, zodat de telcommissie de laatste resultaten kan verwerken.

Certificaten en speldjes

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Allereerst bedankt Ronald de vrijwilligers van deze dag: de juryleden Mary ter Horst en Ronald Brouwer; telcommissie Piet Tates, DJ op danstest én lessen Koos Mens en EHBO-er Sandra Dijkman.
Dan is het eindelijk tijd voor het verlossende woord van de jury: Mary geeft aan dat ze heeft genoten van het vele dansplezier, Ronald maakt bekend dat alle dansers zijn geslaagd voor het afdansen! De beide juryleden reiken aan alle geslaagde kandidaten hun certificaat, cijferlijst en speldje uit. De geslaagden ontvangen daarnaast een mooie wenskaart van Walking Wheels.

De geslaagden

Brons combi: Desiré Veen (Nieuw-Vennep)
Brons ster duo: Anita Ruigrok (Lisse)
Brons ster combi: Jack Kokelaar (Heemstede), Nancy Miguel en Dexter Miguel (Nieuw-Lekkerland)
Zilver combi: Anneke Rus (Zandvoort), Olga Huijts (Den Helder)
Zilver ster combi: Aswin van Kesteren (Amsterdam)
Goud duo latin: Ingrid van Iterson (Amsterdam), Frank Spierdijk (Hoofddorp)
Goud duo standaard: Joan Nunumete (Haarlem)
Goud-ster duo standaard: Marga van Lith en Wieger van Lith (Amsterdam)
Goud-ster combi standaard: Astrid Jonker (Nieuw-Vennep)
Speciale opdracht J duo: Madeleen Roos, Mike Onckels (Hoofddorp)
Speciale opdracht J combi: Arnold van der Klauw, Meriam van der Klauw (Lisse)

Klik op de foto om deze te vergroten... De deelnemers buiten mededinging ontvangen een oorkonde i.v.m. hun deelname aan de lessen in het afgelopen seizoen (en ondersteunen bij het afdansen). Naar voren worden geroepen Paulien Meijers, Mitchell Melchior, Esther Melchior, Linda Castien, Miranda Moleman, Danny Castien. Marjan & Eugène van Wijk en Peter Janssens ontvangen hun oorkonde later.

Alle dansers van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!
Jury, telcommissie, alle medewerkers van Walking Wheels en het personeel van Event Center Fokker veel dank voor het tot stand brengen van deze geslaagde middag.


Zaterdag 18 mei afdansen

18 mei 2019

Klik op de foto om deze te vergroten... Op zaterdag 18 mei gaan twintig deelnemers in verschillende categorieën de vloer op. Een deskundige jury bepaalt na drie dansen of zij geslaagd zijn.
Binnen veel dansscholen kunnen deelnemers jaarlijks afdansen voor een speldje.
Deelnemers kunnen afdansen voor brons, via zilver en goud naar topklasse met ster (deze niveaus zijn in heel Nederland hetzelfde) of het speciale Walking Wheels-programma.
Afdansen heeft als doel met elkaar op een gezellige manier het dansseizoen af te sluiten, maar ook om een prestatie neer te zetten; vorderingen te tonen aan de jury én aan familie en vrienden.
Publiek is van harte welkom!

Waar: Dans centrum Fokker, IJweg 1094, Hoofddorp
Wanneer: zaterdag 18 mei, zaal open om 13.15 uur


Geslaagd voor examen assistent instructeur

5 mei 2019

Bevrijdingsdag verliep voor de cursisten van de laatste lichting assistent instructeurs anders dan voor de rest van Nederland. Voor hen was het ploeteren, zenuwen, black-outs, tranen en een lach. Vanuit Walking Wheels waren Danny Castien en Olga Huijts ingeschreven, maar binnen de muren van de Aanloop was Anke ook al een bekend gezicht.

Alle cursisten werden getoetst op hun kennis en vaardigheden in medische en algemene theorie, eigen vaardigheid en natuurlijk lesgeven. Aan het eind van de dag kon Corrie van Hugten van Stichting Rolstoeldansen Nederland vertellen dat deze groep een redelijk unieke prestatie had geleverd. Niet alleen was iedereen geslaagd, maar zagen de examinatoren ook nog eens geen reden voor een gedeeltelijk herexamen!

Alle (nu) assistent instructeurs die vandaag het examen hebben afgelegd: GEFELICITEERD!
Wij zijn trots met twee verse assistent instructeurs binnen onze dansgroep.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


Pasen vieren op de wedstrijddansvloer in Cuijk

23 april 2019

Pasen wordt in rolstoeldansland zeker niet gevierd met eieren zoeken, maar al jaren met een prachtige wedstrijd. Op dit evenement, reünie en wedstrijd ineen, zijn ook al jaren dansparen van Walking Wheels uit Hoofddorp present. Bij een wedstrijd kan van alles gebeuren: volle vloer, lastige muziek, botsingen, dansers die uit hun stoel vielen, blessures, noem maar op. Gelukkig blijven onze dansers in elk geval in hun stoel zitten. Sterker nog, onze dansers hebben prachtige prestaties neer gezet! Niet dat het altijd tot uiting kwam in de uitslagen, maar allemaal prima gedanst.

Bij deze 31ste editie van het evenement had Walking Wheels nog een primeur: voor het eerst dat wij een IPC-paar konden leveren aan de wedstrijd. De eerste wedstrijd op het allerhoogste niveau dat mogelijk is in het rolstoeldansen, waarbij ze een paar uit Kazakhstan in het stof laten bijten.
Een primeur voor Marga en Wieger was er ook: zij deden voor het eerst mee in de senioren categorie, jammer genoeg waren zij daarin de hekkensluiters, maar wel lekker gedanst en weer wat nieuwe dingetjes kunnen uitproberen.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...Uitslagen Zaterdag:

Uitslagen zondag:

Mooie scores, tevreden dansers, trotse coach. Het waren twee fantastische dagen!

Nog veel meer mooie foto's vind je op onze fotopagina, met dank aan Ronald.

Een persbericht is te vinden op onze krantenpagina.


Collecte Fonds Gehandicaptensport mooie opbrengst

14 april 2019

Klik op de foto om deze te vergroten... Ook dit jaar gingen in de week van 1 - 6 april weer meerdere collectanten vanuit Walking Wheels met de collectebus van het Fonds Gehandicaptensport op pad. De collectanten waren actief in Lisse, Lisserbroek en Nieuw-Vennep.
Dit leverde een totale bijdrage op van € 3.130,48. Vanuit Nieuw-Vennep was dit € 601,46 en in Lisse & Lisserbroek € 2.529,02.

Alle collectanten en donateurs weer heel hartelijk dank!

Met de bijdragen kan het Fonds werken aan een van de millenniumdoelen die in september 2000 zijn opgesteld en door 189 landen onderstekend; nummer drie stelt dat gezondheid en welbevinden voor iedereen bereikbaar moet zijn.

Walking Wheels krijgt een deel van deze opbrengst terug gestort voor haar eigen activiteiten voor rolstoeldansers in onze regio. Over al onze activiteiten kunt u lezen op onze site en in ons jaarverslag.

Heeft u interesse om ons te helpen? bv. door aan onze volgende collecte mee te werken (Oranje fonds, 11-15 juni), of Fonds Gehandicaptensport in 2020? Of door een rechtstreekse bijdrage aan Walking Wheels? Neemt u dan even contact met ons op via de .


Goud op Open Belgisch kampioenschap in Lommel

17 maart 2019

Zondag 17 maart reizen vijf dansers van Walking Wheels in alle vroegte af naar het Belgische Lommel. Zij gaan de strijd aan met Belgische, maar ook Duitse en andere Nederlandse paren.

Voor Nancy en Dexter is het hun eerste wedstrijd in België, Astrid, Miranda en Danny hebben al meerdere keren op Belgische / Vlaamse bodem gedanst.

De dansers zijn tevreden over hun inzet op de vloer. Zeker omdat Nancy met ene schouderblessure danst (met akkoord van de fysiotherapeut, dat wel). Dit resulteert uiteindelijk de volgende medailles:
D-klasse Combi-2: Nancy en Dexter - 1ste plaats!
A-klasse Duo-2 standaard: Astrid en Nancy - 3e plaats
Hoofdklasse Duo-2 latin: Miranda en Danny - 3e plaats
Hoofdklasse Duo-2 standaard: Miranda en Danny - 4e plaats
Hoofdklasse Combi-2 standaard: Astrid en Danny - 6e plaats

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


Een paar persberichten zijn te vinden op onze krantenpagina.


Fletchercup was eerste wedstrijd nieuwe jaar

9 februari 2019

Het is al weer de derde keer dat de Fletcher Cup wordt georganiseerd en natuurlijk zijn er ook deze keer weer dansparen van Walking Wheels aanwezig. Hoewel de ruimte op de vloer in een aantal ronden beperkt was, kon toch iedereen met de nodige aanpassingen toch goed uit de 'voeten'.
Op zo'n wedstrijddag gebeuren er altijd wel zaken die normaal niet gebeuren. Zo hadden we gevallen van totale blackouts, blessures tijdens de wedstrijd en natuurlijk de genoemde ruimte.

Klik op de foto om deze te vergroten...

Gelukkig konden de paren, soms met de hulp van hun partner, toch de ronden dansend doorkomen zodat de 'buitenwereld' er geen weet van had. Hoewel zich dat niet in alle gevallen in de uitslagen tot uiting komt, is het wel heel knap van de dansers. Na afloop verlaten alle dansers met mooie medailles, nieuwe ervaringen en een goed gevoel de wedstrijdvloer.

Uitslagen:
D-klasse Combi-2 (6): Nancy en Dexter 3de
A-klasse Combi Latin-1 (2): Arnold en Meriam 2de, Joan en Linda 1ste
A-klasse Combi Standaard-1 (1): Arnold en Meriam 1ste
A-klasse Duo Standaard-2 (7): Astrid en Nancy 4de
Hoofdklasse Combi Standaard-2 (6): Astrid en Danny 5de
Hoofdklasse Duo Latin-2 (5): Miranda en Danny 5de
Hoofdklasse Duo Standaard-2 (7): Miranda en Danny 6de

Een aantal foto's vind je op de fotopagina.
In een paar kranten is het persbericht opgenomen.


Nieuwjaarsfeest met oliebol en Hawaïaanse dans!

6 januari 2019

Oliebollen!

Klik op de foto om deze te vergroten... Terwijl de gasten de mooi versierde zaal van danscentrum Fokker in Hoofddorp binnenkomen zorgt Koos al voor gezellige muziek. Onder het genot van koffie of thee met verse (!) oliebollen worden de eerste nieuwjaarswensen uitgewisseld.

Na een terugblik op 2018 en de hoop dat ieder in dit nieuwe jaar de mensen om hem of haar heen heeft als dat in verdrietige of moeilijke situaties nodig is, proosten we met champagne gezamenlijk op een een voorspoedig 2019.

Hawaïaanse dans

Klik op de foto om deze te vergroten... Het is de actvititeitencommissie weer gelukt een bijzondere dansdemonstratie te vinden.
Zes prachtig geklede dames brengen de Hawaïaanse sferen in huis met hun mooie dans vol charmante armgebaren, veel heupacties en pasjes op blote voeten.
The Pacific Sunflowers laten ons genieten van verschillende dansen, in steeds andere kledij. Na een aantal dansen beloven ze ons om straks nogmaals voor ons te dansen.
In het tweede dansblokje weten ze de aanwezige kinderen te verleiden een stukje met hen mee te doen. Daarna tracteren ze ons op nog een paar dansen waarmee je je op het zonnige strand van bv. Hawaii waant.

Lekker dansen

Vervolgens mogen we zelf de dansvloer weer op. Linda zorgt dat ook de minder fanatieke dansers op de vloer komen voor de welbekende Slosh, Aanloopdisco, Texaswals, Ten pretty girls én een nieuwe dans 'meeting friends' waarbij gasten aan de kant bij de dans worden betrokken.

Klik op de foto om deze te vergroten... Tegen vijf uur sluiten we af. Iedereen gaat de deur uit met een spannende witte doos met de tekst 'breekbaar' er op. Thuis gekomen blijkt hier een mooie glazen mok met het logo van Walking Wheels op te staan.
Namens het activiteitenteam van Walking Wheels bedankt Tineke allen voor de bijdrage aan deze gezellige middag

De eerste foto's vind je op de fotopagina. (Met dank aan Piet Tates en Jan Jonker)


Bij problemen met of vragen over deze site kunt u contact opnemen met de