zoom

Verslagen 2006

bulletLustrumfeest, 4 november
bulletDanstest, 13 mei
bulletNieuwjaarsfeest


Lustrumfeest

Verslag Lustrumfeest, zaterdag 4 november 2006, Fokker

Buffet

Na een lange voorbereiding is het dan eindelijk zo ver: vandaag zaterdag 4 november vieren we de tiende verjaardag van "Walking Wheels".
Onderweg naar Dans- en partycentrum Fokker blijkt de IJweg op verschillende (cruciale) plekken opengebroken, waardoor de dansschool lastig bereikbaar is. Dat wordt bevestigd bij de komst van de dansers. Na veel omzwervingen is uiteindelijk iedereen binnen.
Na een kort welkomstwoordje van Maureen gaan we in groepjes langs het buffet. Het kiezen is moeilijk. De gerechten zien er mooi uit, ruiken lekker en blijken ook heerlijk te smaken.
Dan wordt het licht gedimd en wordt een prachtig versierd bord ijs, getooid met vuurwerk, binnengebracht. We barsten uit in 'er is er één jarig' want precies vandaag is Mike jarig! Hij grijnst van oor tot oor. Ook de anderen krijgen vervolgens een heerlijk ijsje.

Hoog bezoek

Rond zeven uur verhuizen we naar de voorste zaal en drinken daar onze koffie. De eerste gasten komen binnen. Gelukkig blijkt dat beter te gaan nu Rita, Cynthia, Sandra en Hugo op strategische punten aan de IJweg staan om onze gasten de goede kant op te sturen.
Een uurtje later is zo'n beetje iedereen binnen. Voorzitter Arnold heet iedereen welkom, waaronder de verschillende collectanten die al jaren trouw handicap.nl-collecte voor ons lopen, en in het bijzonder waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer, mevrouw Netelenbos.
Vervolgens spreekt de burgemeester de zaal toe. Vanavond mag ze voor het eerst bij een vrolijke openbare gelegenheid het woord voeren sinds haar aantreden vorige maand. Na 'Dancing with the Stars' en 'Dancing on Ice' is het volgens mevrouw Netelenbos onderhand tijd voor Dancing on Wheels. Dat zijn we helemaal met haar eens.

Onthulling

Met luid applaus verwelkomen we goochelaar Henk Romeijn. De burgemeester mag hem assisteren bij het in gelijke stukken knippen van een touw en dit vervolgens weer in z'n oorspronkelijke staat teruggoochelen. Dan komt een volgend officieel moment: met een druk op de rode knop valt een groot doek weg waardoor het nieuwe logo van Walking Wheels stichting rolstoeldansen tevoorschijn komt en er een enorme hoeveelheid serpentines de zaal in wordt geschoten. Direct daarop proosten we met een feestelijke cocktail op in elk geval nog eens tien jaar Walking Wheels.

Muziek

Nooit eerder hadden we livemuziek op onze feesten. Vanavond zorgen De Rijnsons dat de dansvloer veelvuldig vol staat met dansers; duo-paren, combi paren, valide paren en solodansers. Lekkere dansmuziek, soms zelfs echte meezingers.
Ook het 'lang zal hij leven' voor Mike en de polonaise daar achteraan staat op het repertoire. Mike is even de ster van de avond.
Terwijl er gedanst wordt op de muziek van de Rijnsons of de cd-muziek voor o.a. Slosh en Texas Wals, verbaast goochelaar Henk Romeijn onze gasten met de vele goocheltrucs die hij aan de tafels demonstreert.

Loterij

In de afgelopen weken zijn we langs geweest bij verschillende winkeliers in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Lisse. Zij hebben ons royaal voorzien van vele leuke prijzen voor de loterij. In twee rondes, waarbij Paul en Gösta (de heren Rijnsons) ons voortreffelijk assisteren, verhuizen de prijzen vliegensvlug naar de verschillende tafels in de zaal.

Taxi

Rolstoelvervoer blijft een probleem. Eén van de dansers zou om tien uur opgehaald worden en zit om twaalf uur nog te wachten. Na veel telefoontjes tussen woonvoorziening, taxicentrale en danscentrum is uiteindelijk vader uit bed gebeld. Zo vertrekt rond half twee onze laatste deelnemer naar huis.

Sleutelhanger

Als cadeautje voor de dansers van Walking Wheels hebben we het nieuwe logo uit dun plaatstaal laten snijden (materiaal en bewerking geschonken door Kverneland, gepolijst door Ronald). Met een mooi musketonhaakje zijn het prachtige sleutelhangers geworden. De eerste is officieel uitgereikt aan burgemeester Netelenbos. De dansers ontvangen het presentje aan het eind van de avond. Tot slot krijgen alle aanwezigen een boekje als herinnering aan dit feest.

Nog meer cadeautjes

Als Maureen nogmaals Henk Romeijn en de Rijnsons bedankt heeft voor hun optredens en de gasten een goede thuisreis heeft toegewenst moet ze de microfoon afstaan aan Tineke.
Als dank voor veel jaren lesgeven en organiseren van feesten voor de dansers, ontvangt Maureen een prachtig glazen plateautje met hierop het nieuwe logo. Ook medebestuursleden Lenie en Arnold ontvangen een cadeautje in de vorm van een mooie herfstbloemenmand.

Tot slot

Ons feest heeft zo'n succes kunnen worden dankzij:
Jolanda Visser en de heer Mooijekind, vrijwilligers Rode Kruis
Bianca van der Zon, Annemiek Tates, fotografie
De heer J. Thomassen en medewerkers Kverneland Groep Nieuw-Vennep
Winkeliers: Hoofddorp-centrum: Brandt de Fietsgigant, Natuurvoedingswinkel Vrouwemantel, Hema, Hoofddorp-Toolenburg: Prifo fotohandel, Bruna, Ronald Kroezen Keurslagerij.
Lisse: Bram Polderman Automobielbedrijf, Poelier van Dongen, Kitty's Haircorner, Thijssen Herenkapsalon, Oppelaar Tweewielerspecialist, Restaurant de Gevulde Mand, Bloemenkiosk 'Gewoon' Tanja Blom.
Nieuw-Vennep: Drogisterij Splinter, Bruna, en anderen.
Schipholfonds
De Rijnsons
Henk & Maritska Romeijn
Medewerkers Dans- en Partycentrum Fokker
Overige donateurs en sponsors
Vrijwilligers Walking Wheels

Heel hartelijk dank!

Namens het bestuur,
Maureen Dijkman
5 november 2006

En natuurlijk de foto's!


Afdansen

Verslag Danstest, zaterdag 13 mei 2006, Fokker

Opening

Op zaterdagmiddag 13 mei leggen bestuur en medewerkers van "Walking Wheels" stichting rolstoeldansen in Dans- en Partycentrum Fokker de laatste hand aan de voorbereidingen: de muziekinstallatie wordt opgebouwd en rugnummers klaargelegd. Ook de beide juryleden Mirjam Voornhout en My Ang Chen zijn tijdig aanwezig. Maureen praat met hen het programma door en de certificaten worden ondertekend. Al voor 13.30 uur komen de deelnemers en familie en vrienden binnen. Onder leiding van Piet en Gerard wordt er ingedanst.

Om 14.00 uur heet Maureen iedereen welkom, neemt een paar huisregels door, introduceert de juryleden en dan is het tijd om alle deelnemers heel veel succes toe te wensen!

Afdansen

Verspreid over 8 series komen de dansers in verschillende categorieën op de vloer. Brons combi bijt het spits af. Dan volgen Brons-ster combi, Zilver combi, Zilver duo, Zilver-ster combi en Goud duo. Vervolgens komt speciale opdracht duo A op de vloer voor dansers die niet verder kunnen in het door SRN ingestelde danstestprogramma. We eindigen met speciale opdracht combi D voor een deelnemer die de hele reeks van brons t/m topklasse-ster al heeft afgedanst.

Rond 16.30 uur zijn alle rondes achter de rug en dansen de deelnemers samen met het publiek de Slosh, Texas wals en Ten Pretty Girls. Daarna is er voor iedereen kort gelegenheid om de vloer op te komen om vrij te dansen. Tijdens 'Heb je even voor mij' van Frans Bauer komt de grote ontlading van alle zenuwen.

Bedanken

Nu is het tijd om verschillende medewerkers persoonlijk te bedanken met een attentie, nl. Mirjam Voornhout en My Ang Chen (jury), Erna Aarsen (cijferverwerking), Dik Pierik (chauffeur), Sandra Dijkman (EHBO etc.), Piet Tates (muziek) en -hoewel helaas niet aanwezig vanmiddag- Raymond Harting (van De Aanloop, de leslocatie waar we al jaren gastvrijheid genieten).
Mirjam krijgt namens de jury het woord. De jury kon zien dat iedereen erg z'n best heeft gedaan. Het was een pittige klus, maar Mirjam kan melden dat iedereen is geslaagd!

Een aantal deelnemers heeft niet officieel afgedanst, maar ontvangt een oorkonde voor deelname aan de lessen in het afgelopen seizoen (en soms ook nog ondersteuning tijdens de danstest). Naar voren worden geroepen Jo Jansen, Jan Willem Hollink, Ger & Marinus de Laat, Cecilia Huijts en Anita Ruigrok. En omdat Cynthia, Ronald, Gerard, Tineke, Meriam en Miranda gedurende het hele seizoen extra assisteren tijdens de andere lesuren én tijdens de danstest ontvangen ook zij een oorkonde.

Geslaagd

Aan de geslaagde deelnemers wordt een SRN certificaat, cijferlijst en speldje uitgereikt door Mirjam en My Ang. De geslaagden zijn:
Brons combi: Monique Popma, Steven van der Laan, Cynthia van Nus, Ronald van Nus.
Brons-ster combi: Dennis Ross, Laura Castien, Danny Castien.
Zilver combi: Joke Boerema, Tineke Tates.
Zilver duo: Madeleen Roos.
Zilver-ster combi: Joke Nengerman, Lenie van der Zon, Gerard van der Zon.
Goud duo: Nel Weel, Arnold van der Klauw, Meriam van der Klauw.
Speciale opdracht duo A: Annerie Koopman, Michel Ham, Rob Hobo, Mike Onckels, Gerard Pietersma.
Speciale opdracht combi D: Miranda Moleman.

Maureen feliciteert alle deelnemers en wenst iedereen een fijne zomer toe.
De eerste les van het nieuwe seizoen is 4 september as. Gerard neemt de microfoon over om Maureen namens alle deelnemers te bedanken voor de lessen dit seizoen. Omdat zij a.s. maandag jarig is wordt ze door een dikke negentig aanwezigen toegezongen. Vervolgens overhandigt Gerard Maureen een cadeautje.

We waren erg blij met de vele toeschouwers (familie, vrienden en overige bezoekers), die de deelnemers enthousiast bleven aanmoedigen gedurende de hele middag. De verzorging door het personeel van Fokker was weer prima in orde. We kunnen weer een heel gezellige en geslaagde middag aan onze herinnering toevoegen. Veel dank aan alle medewerkers!

Namens het bestuur
Maureen Dijkman
14 mei 2006

Foto's van al deze kanjers.

Medewerkers: Arnold van der Klauw, Meriam van der Klauw, Gerard van der Zon, Lenie van der Zon, Sandra Dijkman, Piet Tates, Tineke Tates, Cynthia van Nus, Ronald van Nus, Maureen Dijkman


Nieuwjaarsfeest

Verslag Nieuwjaarsfeest, zaterdag 7 januari 2006, Fokker

Opening

Op zaterdagavond 7 januari stroomt Danscentrum Fokker gestaag vol met deelnemers, familie, vrienden en verdere gasten. In zijn openingsspeech memoreert voorzitter Arnold de freestyle wedstrijd in Woerden en het pannenkoeken eten aan het einde van het seizoen.
Bij binnenkomst heeft iedereen een ballon ontvangen, Maureen legt de gedachte hier achter uit: een nieuw maagdelijk jaar waarvan we de inhoud nog niet kennen. Spannend, nog leeg, ongewis. Net als die ballon.
Vervolgens wordt de ene na de andere dans gedraaid, Patrick laat ons genieten van mooie, vrolijke en soms zelfs komische (Muppetshow) muziek.

Demonstraties

Zoals gebruikelijk hebben we een mooie demonstratie in petto. Rond 21.00 uur genieten we van de Spanish World, gedanst door drie paren van de Swingende Wielen uit Woerden. De muziek is temperamentvol, de kleding kleurrijk en de dans sluit hier naadloos op aan.
He publiek beloont de demonstratie met een daverend applaus.

Een uurtje later volgt weer een speciaal moment als Mij Ang Chen en Stefan Steen hun freestyle dans laten zien. De dans bestaat eigenlijk uit twee delen. De bewegingen zijn heel sierlijk, een soort vraag en antwoord. In het tweede deel begint Stefan op de vloer en eindigen zij beiden op hun voeten. De muziek heet zeer toepasselijk (vertaald) jouw wereld, mijn wereld. Deze werelden gaan voor onze ogen vloeiend in elkaar over.

Spontaan

Tegen het einde van de avond volgt spontaan een volgende 'demonstratie' van The Rose door De Swingende Wielen. "Walking Wheels" antwoordt met De Tulp.
Uiteindelijk krijgen we ook nog de Irish Dance te zien.
En tussendoor worden vele verschillende dansen gedanst, al dan niet met wat begeleiding.

Veel te snel is het dan ook al weer 23.30 uur en verschijnen de verschillende chauffeurs. We kijken terug op een fantastische avond.
Dansers, demonstratieteam, medewerkers "Walking Wheels" en Fokker, hartelijk dank hiervoor!

Geniet nog even na met de foto's of kijk wat de krant er over schreef.

Namens het bestuur,
Maureen Dijkman
8 januari 2006

Medewerkers: Arnold van der Klauw, Meriam van der Klauw, Gerard van der Zon, Patrick Ruigrok, Bianca van der Zon, Sandra Dijkman, Hugo Vrolijk, Anita Ruigrok, Cynthia van Nus, Ronald van Nus, Maureen Dijkman


Bij problemen met of vragen over deze site kunt u contact opnemen met de