zoom

Verslagen 2011

bulletVarend feestje, 12 november 2011
bulletWedstrijd Venlo, 29 oktober 2011
bulletAfdansen, 28 mei 2011
bulletNieuwjaarsfeest, 8 januari 2011


Varend feestje, 12 november 2011

De afvaart

foto deelnemers Op 8 november 1996 passeerde de akte bij de notaris, en ... was Walking Wheels, stichting rolstoeldansen een feit! Dat was 15 jaar geleden. Iets om te vieren dus!
We kozen met de dansers het ruime sop en hadden een fantastische dag!

foto boot Met de prachtige boot Princess van Rederij Triton maken we een tocht vanaf Buitenkaag, door de ringvaart, over de Braassemermeer en de Woudse Wetering richting Alphen a/d Rijn, weer terug naar de Kaag en vandaar nog even door richting Warmond.
Het weer is super, zon van begin tot einde!

Ruim voor tien uur zijn leden van de activiteitencommissie al aanwezig bij de vermoedelijke aanlegplaats. De eerste danser meldt zich al snel daarna. Dan parkeert het busje (een deel van de bemanning) en kort daarna komt de boot om de bocht in zicht. Als de catering aan boord is mogen de deelnemers de loopplank op. Een deel van de dansers komt met eigen vervoer, sommige zelfs op de fiets. De 'Haarlem-groep' en een deel van de 'Hoofddorp-groep' wordt door taxibusjes van OIG IHD (IJmuiden) opgehaald. Dhr Pierik verzorgt zijn eigen klanten.
Eenmaal aan boord genieten we van koffie met een gebakje. De kapitein heet ons van harte welkom aan boord en vertelt kort de vaarroute. Omdat de brug bij Alphen a/d Rijn niet gebruikt mag worden (was zelfs op het nieuws deze week) kunnen we helaas niet door Alphen heen.
Als ook de laatste deelnemer aan boord is wendt de kapitein de steven en daar gaan we! foto aan boord Voor wat hulp vandaag hebben we de fijne assistentie van Jolanda, Yvonne, Petra en Jan van het Rode Kruis. We kennen elkaar al van eerdere festiviteiten.

De boot

foto aan boord De Princess is een prachtig schip, zeer goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In het achterschip is een aangepast toilet. De ramen doen je vergeten dat er überhaupt glas in zit. Wat een uitzicht! En door het mooie weer was er genoeg te zien. Het riet met z'n mooie gele kleuren, zeilbootjes met hun gebolde witte zeilen, watervogels varierend van futen tot zwanen, etc. etc.
Op het achterdek kunnen liefhebbers uitwaaien (of een peukje roken).

Quizzzz

foto spel wie ben ik Ook voor entertainment is gezorgd. We hebben elf bijzondere gasten aan boord. Terwijl Pippi Langkous, Ria Valk (worstjes op mijn borstjes), Koningin Beatrix, Dries Roelvink (in gele zwembroek), Kabouter Plop, onze eigen burgemeester Theo Weterings, Ma Flodder, Mien Dobbelsteen, Calimero, Flip Fluitketel en de Pizzaman/André van Duin, één voor één uit het vooronder komen moeten de aanwezigen met hun team opschrijven wie zij zien.
Hilariteit alom dus.

Dan is het tijd voor de lunch. En tot onze stomme verbazing komt er een rechthoekig stuk van de vloer in het voorschip omhoog! En daaronder komt een tafel vol lekkere dingetjes mee omhoog.
Als ook het ijs op is verzorgt Sandra de prijsuitreiking van de quiz. De twee winnende teams worden geëerd met een heuse medaille en mogen als eerste een prijs van de prijzentafel uitkiezen.
Uiteindelijk gaat iedereen met een attentie terug naar z'n plek.

Oorkonde

De stichting bestaat 15 jaar en 2 deelnemers zijn daar al vanaf het begin bij! In totaal overhandigt Maureen aan 12 aanwezigen een heuse oorkonde vanwege hun 10 jaar of meer trouw aan de dansgroep. Dit zijn: Arnold en Meriam van der Klauw (oprichter, 15 jaar); Rob Hobo, Mike Onckels, Gerard Pietersma (13 jaar); Gerard van der Zon (12 jaar); Tineke Tates, Madeleen Roos (11 jaar); Dennis Ross, Jo Jansen, Jan Willem Hollink (10 jaar); Dick Pierik (als chauffeur! 11 jaar).
En dan blijkt dat ook Maureen uit handen van Ronald een oorkonde krijgt voor 13 jaar betrokkenheid!

Nóg een attentie

En als afsluiting ontvangen alle aanwezigen een zeer bijzondere kalender voor 2012.
Voorop staat een foto van de gehele dansgroep en bij elke maand een foto van een aantal deelnemers. Zo kunnen we nog lang aan deze dag én natuurlijk aan de dansgroep terug denken! foto alle dansers

Veel te snel zijn we weer terug bij Buitenkaag.
Met alle cadeautjes en een hoofd vol mooie momenten verlaat iedereen de Princess.
We kijken terug op een fantastische dag!

Wij zijn de volgende organisaties dankbaar voor hun bijdrage:
J.C. Ruigrok Stichting
A.A.C. Lehmann Fonds
Fonds NutsOhra, zorgsubsidies
Rode Kruis vrijwilligers
Rederij Triton
OIG IHD

Ga voor een eerste foto impressie naar foto's en klik op Lustrum boottocht.
Persbericht op de pagina Uit de krant.


Wedstrijd Venlo, 29 oktober 2011

Drie mooie medailleplaatsen

foto team Vijf paren waagden zich op de wedstrijdvloer van het evenement Venlo Danst Grenzeloos. Drie paren komen thuis met een welverdiende medaille, inclusief het debuterende duo-paar Adriaan van de Nes en Astrid Jonker.

In vier van de veertien categorieën starten dansers van onze groep.
Marga en Wieger én onze debutanten Astrid en Adriaan dansen in D-klasse duo 1, een veld van 11 paren. Beide paren horen na hun eerste ronde dat ze direct zijn doorgeplaatst naar de halve finale. Tot hun aller verrassing mogen beide paren vervolgens ook finale dansen. Astrid en Adriaan zijn zeer tevreden met hun eerste wedstrijd en de gewonnen vierde plaats.
Marga en Wieger eindigen na een zeer evenwichtige wedstrijd zelfs op de derde plaats en verdienen hiermee één promotiepunt.

Cecilia en Olga debuteerden twee weken geleden in Papendal en hadden zichzelf revanche beloofd. Met negen andere paren gaan zij van start in D-klasse combi 1. Engelse wals en quickstep gaan het lekkerst, hoewel daar natuurlijk nog wel wat schoonheidsfoutjes in zitten. De samba bezorgt ze wat meer moeilijkheden. Toch mogen ze via de herkansingen door naar de halve finale. Uiteindelijk eindigen ze op een nette gedeelde 7e-8e plaats.

Arnold en Meriam dansen ook combi 1, maar dan een klasse hoger, namelijk de A-klasse (standaard dansen). Helaas komen zij, ondanks een stralend uitgevoerde Engelse wals, tango, Weense wals en quickstep, niet verder dan de herkansingen.

foto Miranda en Ronald Door het deze zomer gewijzigde wedstrijdreglement waren Miranda en Ronald ineens van de A-klasse gepromoveerd naar de Hoofdklasse (B, combi 2).
Met als gevolg dat Ronald zijn rokkostuum uit de mottenballen mocht halen en Miranda naarstig op zoek moest naar een jurk die geschikt was om in deze categorie, waar wedstrijdkleding verplicht is, te kunnen dansen. Met wat kunst- en vliegwerk lukt dat.
Ter plekke wordt nog druk aan de jurk gesleuteld, maar op de vloer zie je daar niets van.
Hoewel beiden toch wat nerveus zijn, dansen ze een prima eerste ronde, van voor hen nu zelfs vijf dansen. De slow foxtrot komt er op dit niveau bij.
Omdat er in deze categorie slechts zes paren van start gaan, dansen zij twee finales. De resultaten van beide worden verwerkt tot een eindresultaat. Miranda en Ronald zijn - terecht - trots op hun vijfde plaats!

Met deze mooie resultaten, gezellige sfeer, vlotte organisatie en bijzondere demonstratie van Nienke en Mark Leenman, kunnen we terugkijken op een geslaagde wedstrijddag! Hans en Diny van Haperen, Stichting Venlo Danst en Stichting Rolstoeldansen Nederland, bedankt!

En een selectie uit de foto's staat op de foto pagina.


Afdansen, 28 mei 2011

Het afdansen

afbeelding dans Net als in de vele dansscholen in het land is het einde van het seizoen ook binnen het rolstoeldansen synoniem voor de danstest. Bijna alle deelnemers van Walking Wheels zijn aanwezig in Event Center Fokker in Hoofddorp, 24 van hen dansen ook daadwerkelijk af vanmiddag.
In de categorieën brons, brons-ster, zilver, zilver-ster, goud-ster en de speciale opdrachten A, C en D (duo of combi) dansen alle deelnemers drie dansen. Brons tot en met topklasse-ster zijn officiële categorieën, ingesteld door de landelijke Stichting Rolstoeldansen Nederland. De speciale opdrachten heeft Walking Wheels zelf opgesteld voor die deelnemers die door de SRN-categorieën heen zijn of op enig moment van dit traject overstappen naar het parallelle spoor. De jury die hierover een oordeel velt bestaat dit jaar uit de ervaren instructeurs rolstoeldansen Patricia en Eddy Blad uit Wassenaar.

afbeelding giraffen Zoals gebruikelijk hebben veel dansers hun supporters meegenomen. Hun applaus helpt de deelnemers zeker. In totaal 12 series lang draaien, rollen en soms vliegen de paren over de dansvloer.
Ronald neemt het eerste deel van de presentatie voor zijn rekening, bij de tweede helft neemt Maureen het over.

Gezamenlijk

Als alle series zijn gedanst komt iedereen op de dansvloer om onder begeleiding van Ronald een aantal gezamenlijke dansen als Slosh en Hands-up te doen. Daarna is er gelegenheid voor nog wat vrijdansen. In deze tijd ondertekenen de juryleden de laatste certificaten en verwerkt de telcommissie de laatste cijfers.

Certificaten en speldjes

Allereerst bedankt Walking Wheels de vrijwilligers van deze dag: de juryleden Patricia en Eddy Blad; telcommisise Erna Aarsen en Ronald Brouwer en EHBO-er (en manusje van alles) Sandra Dijkman. Vervolgens zetten we een aantal medewerkers in het zonnetje, die niet alleen vandaag, maar gedurende het hele seizoen actief zijn voor de dansgroep. Dick Pierik chauffeur van de rolstoelbus; barman Piet Tates en Koos Mens onze DJ.
Tot slot ontvangen de leden van activiteitencommissie en de instructeurs Cynthia, Ronald en Maureen een attentie voor hun werk dit seizoen.
En zo komen we aan het moment waar iedereen op zit te wachten: Patricia maakt namens de jury bekent dat alle dansers zijn geslaagd voor het afdansen! De beide juryleden reiken aan alle geslaagde kandidaten hun certificaat, cijferlijst, speldje uit. De geslaagden ontvangen daarnaast een feestelijke reep chocolade met de tekst: gefeliciteerd, gedeeltelijk gesponsord door de Snoep- en Kadoboetiek in Nieuw-Vennep.

afbeelding certificaat

De geslaagden zijn

Een aantal deelnemers heeft niet officieel afgedanst, maar ontvangt een oorkonde voor deelname aan de lessen in het afgelopen seizoen (en ondersteuning tijdens deze danstest). Naar voren worden geroepen Jo Jansen, Miranda Moleman, Anita Ruigrok, Tineke Tates, Lidie Venjakob, Peter Venjakob Marian van Wijk, Eugène van Wijk, Gerard van der Zon en Wil van der Zwaan.

Naast het officiële certificaat en speldje ontvangen alle deelnemers ook een lekkere reep chocolade met op de wikkel 'gefeliciteerd' of 'bedankt'. De chocoladereep werd gedeeltelijk gesponsord door Snoep- en Kadoboetiek De Symfony uit Nieuw Vennep.

Alle dansers van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

Alle medewerkers van Walking Wheels en de staf van Event Center Fokker veel dank voor het tot stand brengen van deze geslaagde middag.
Iedereen een fijne zomer toegewenst en tot in september.

tekst prettige vakantie

Bestuur van Walking Wheels, stichting rolstoeldansen
28 mei 2011

Een kleine selectie foto's is terug te vinden via de fotopagina en een paar persberichten op de krantenpagina


Nieuwjaarsfeest, 8 januari 2011

..in wit, blauw en rood

In tegenstelling tot vorig jaar waren de weergoden ons goed gezind: geen sneeuw, geen gladheid, alleen gewoon regen. Rond zes uur ging ons activiteitenteam van start met het versieren van de zaal: mooie doeken in rood en blauw langs de spiegelwand, slingers van rood-wit-blauwe vlaggetjes en oude paraplu's langs het plafond, ballonnentrossen achterin en vlaggetjes in de oliebollen op tafel. Snel ziet het er feestelijk uit.

Voor alle gasten is er een sjaal of een stropdas in de kleur rood, wit of blauw (met dank aan het intensieve naaiwerk van Tineke, Cynthia, Agnes en Cecilia). Veel dansers hebben hun outfit op het thema aangepast.
De actviteitencommissie-leden dragen allen bretels in de voornoemde kleuren.
Naast onze eigen dansers en familie of vrienden zijn dansers van de groep uit Amstelveen, Amsterdam, Alphen ad Rijn en Zaandam aanwezig.

afbeelding lampion Tegen acht uur opent voorzitter Arnold van der Klauw de feestavond officieel met een toespraak, waarin kort wordt teruggeblikt op de vreugdevolle en verdrietige momenten van het afgelopen jaar.
Vervolgens toasten we met elkaar op het voor ons liggende jaar met champagne (met of zonder alcohol) eveneens blauw, rood of wit.

Na een paar korte 'dienstmededelingen' van Maureen start Koos de dansmuziek en langzaam vult de vloer zich met paren.
Na half negen start een eerste ronde van gezamenlijke dansen, waarbij Ronald alle aanwezigen uitnodigt om mee te doen met de Slosh, Texas Wals, Hands-up en -echt waar- de Vogeltjesdans.

Demonstratie

Even voor negen uur is het tijd voor de eerste demonstratie. Ca. tien stoere jongens en meiden van Wendy's Angels uit Nieuw-Vennep laten een show van breakdance acts zien. Snelle bewegingen, tollende acties, griezelige flickflacks en nog veel meer vliegen over de vloer. Een van de leraren vertelt dat deze deelnemers tot de ervaren dansers van de dansschool behoren en ook wedstrijden en grote shows dansen.
Later op de avond laten de heren van No Mercy nog een wervelende show zien die begint met een paraplu. Tot slot showen al Wendy's Angels om de beurt nog een element van het breakdancen. Alle deelnemers worden met luid applaus bedankt en ontvangen een bloem.

Fleecevest

De dansers die naar Malta zijn geweest marcheren de vloer op, op de Radetzkymars. Ze lopen vervolgens in verschillende patronen totdat ze tenslotte naast elkaar op de middenlijn eindigen. Ze dragen een mooi grijs fleecevest met het logo van Walking Wheels groot op de rug en klein op het linker voorpand. Maureen vertelt dat dit vest een langgekoesterde wens is en vervolgens wordt aan ALLE dansers van Walking Wheels zo'n vest uitgedeeld. Hierna marcheren de wedstrijddansers weer af. Uit de vele reacties in de uren daarna blijkt hoe zeer het vest in de smaak valt bij de deelnemers.

Dansen en slot

afbeelding ballonnen Ronald nodigt iedereen nogmaals op de vloer voor weer een aantal gezamenlijke dansen als de Texas wals en Aanloop disco.
Koos start daarna lekkere quicksteps, walsen, enz. en rond half elf refereert Maureen nog even aan de thema-kleuren, de symboliek van elke kleur en wenst iedereen een jaar zijn waarin we actie ondernemen (die kast opruimen wat we een jaar terug al zouden doen), werken aan de vrede (dat mag ook het bijleggen van de ruzie met de buurman zijn) en de liefde voor de dierbaren om je heen. (Resp. de kleuren blauw, wit en rood). Het feest wordt vast officieel afgesloten maar de muziek en het dansen gaat nog lekker door tot 23.00 uur.

We zijn weer heel blij met de geweldige ondersteuning vanuit Dans- en Partycentrum Fokker.
Samen met ons vrijwilligersteam hebben we weer een mooi feest mogen organiseren.

Een kleine selectie foto's is terug te vinden via de fotopagina en een paar persberichten op de fotopagina

Activiteitencommissie van Walking Wheels, stichting rolstoeldansen
9 januari 2011


Bij problemen met of vragen over deze site kunt u contact opnemen met de