zoom

Verslagen archief

bulletVerslag danstest 11 mei 2002, in Fokker
bulletVerslag Lustrum zaterdagavond 20 oktober 2001
bulletVerslag Millenniumbal, maandag 10 januari 2000


Verslag danstest 11 mei 2002, in Fokker

Op zaterdagmiddag 11 mei vanaf 14.00 uur komt het bestuur van "Walking Wheels" stichting rolstoeldansen aan bij Dans- en Partycentrum Fokker. De zaal ziet er schitterend uit. De juryleden, bang te laat te zijn, zitten al te wachten. Terwijl de deelnemers binnen komen spreekt Maureen Dijkman, instructeur, met de jury Barna Soullie en Cobi van der Mast het programma door. Ook worden certificaten en cijferlijsten vast ondertekend.

Om 14.35 uur opent voorzitter Arnold van der Klauw de middag, heet iedereen welkom en wenst de deelnemers veel succes toe. Daarna neemt Maureen, de microfoon over. Er volgen een paar huisregels alsmede introductie van de juryleden.

Verspreid over 7 series komen de dansers voor de volgende categorien op de vloer. Brons duo bijt het spits af met 3 deelnemers, bij Brons combi slechts 1 staande partner. Brons-ster duo levert 6 deelnemers op en duo 5. Dan volgen 2 dansers Zilverduo en tenslotte komen voor Topklasse Combi 3 deelnemers op de vloer. In totaal 20 deelnemers vol zenuwen.

Hoewel het schema krap is zijn de series om 16.10 uur achter de rug. De jury gaat in beraad, de dansers laten achtereenvolgens aan het publiek zien: Texas wals & Glendovon wals met kleine groep, dan met z'n allen de Slosh (Mambo no 5) en de Macarena. Daarna is voor iedereen gelegenheid om de vloer op te komen voor wat vrijdansen.

Dan mag Maureen bekend maken dat iedereen is geslaagd! Barna & Cobi feliciteren iedereen en bedanken de deelnemers voor de fijne middag die ook zij hebben gehad.

foto juryleden
Alvorens tot de uitreiking over te gaan worden eerst bedankt: Cobi van der Mast & Barna Soullie (jury), Sandra Dijkman (EHBO etc.), Piet Tates (muziek), Arnold van der Klauw (muziek) en Maureen Dijkman (instructeur). De heer Pierik (chauffeur) zal zijn attentie nog ontvangen. Extra wordt Erna Aarsen in het zonnetje gezet voor vele werkzaamheden achter de schermen.

Geslaagden

Dan worden eindelijk aan alle deelnemers het certificaat, de cijferlijst, het speldje en een plantje overhandigd door Barna, Cobi en Arnold van der Klauw. De geslaagden zijn:
Annerie Koopman Brons duo, Madeleen Roos Brons duo
Dennis Ros Brons duo, Jo Jansen Brond combi
Michel Ham Brons ster duo, Rob Hobo Brons ster duo
Anneke Lagerburg Brons-ster duo, Mike Onckels Brons ster duo
Gerard Pietersma Brons ster duo, Bep van Duuren Brons ster duo
Dan de Graaff Brons ster combi, Ina de Graaff Brons ster combi
Tineke Tates Brons ster combi, Lenie van der Zon Brons ster combi
Gerard van der Zon Brons ster combi, Monique Busch Zilver duo
Nel Weel Zilver duo
Arnold van der Klauw Topklasse combi, Meriam van der Klauw Topklasse combi, Suzan Spruijt Topklasse combi

Een oorkonde voor deelname is er voor Jan Willem Hollink en Rietje van der Oord.

Maureen feliciteert iedereen en wenst iedereen een fijne zomervakantie toe. De deelnemers zien elkaar nog op de laatste les 13 mei a.s. Eerste les van het nieuwe seizoen is 16 sept. as.

In totaal waren er 76 mensen in huis (deelnemers, familie, overige bezoekers, vrijwilligers). De verzorging door het personeel van Fokker was prima. We kunnen terugzien op een heel gezellige, geslaagde middag.

Namens het bestuur,
Maureen Dijkman
Mei 2002


Verslag Lustrum zaterdagavond 20 oktober 2001

Vers van de pers en nog helemaal vol van alles een kort berichtje om jullie te vertellen over gisteravond. Onze dansgroep, "Walking Wheels" stichting rolstoeldansen, bestaat binnenkort 5 jaar en ter ere daarvan hebben we gisteravond ons Lustrumfeest gevierd. Een feest dat mede mogelijk werd gemaakt door een tweetal particuliere sponsorbijdragen. Hierdoor konden we een mooie zaal huren in Dans- en Partycentrum Fokker in Hoofddorp. Samen met onze deelnemers en hun introducé hebben we heerlijk gegeten (buffetmaaltijd met) warme en koude gerechten. Dus tijd genoeg om tussendoor lekker te kletsen. Na de koffie kwamen de overige genodigden (m.n. instructeurs van omliggende dansgroepen) binnendruppelen en werd nog een kopje koffie met een petit fourtje rondgedeeld. Inmiddels was onze DJ Ted Langeveld ook gearriveerd en kwamen de wielen en voeten op de vloer.

Opening

Toen de meeste gasten binnen waren opende voorzitter Arnold van der Klauw de avond met een korte historische schets van onze stichting. Daarna volgden een paar huishoudelijke mededelingen. Er werden loten verkocht voor de tombola, de prijzentafel zakte bijna door z'n poten dus dat was zeker de moeite waard. Rond 21.00 uur werden we verrast door een dweilorkest: de Pretnoten uit Lisse. Weer eens wat anders en zeer sfeerverhogend kan ik inmiddels melden. Na het 'lang zal ze leve' werd de polonaise weer omgezet in wals, quickstep, etc.
Bij de uitreiking van de tombola kregen we hulp van Corrie van Hugten en Ondine de Hullu als nummertrekker/lezers. Maureen stelde de prijzenpakketjes samen en Ina de Graaff, Gerard van der Zon en Sandra Dijkman brachten de prijzen naar de respectievelijke winnaars. Volgens mij is bijna iedereen met een cadeautje de deur uitgegaan. Met dank aan de vele sponsors uit de Hoofddorpse en Lissense middenstand en een aantal particulieren.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van de avond kwam even na tien uur met een demonstratie van Sandra Kuipers-Ruijtenberg en Ed van der Vall. In een prachtige mix van latin en standaard dansen lieten ze ons (en een aantal van de mensen die boven ons hoofd toevallig aan het vrijdansen waren!) genieten van hun adembenemende show. De rumba werd speciaal opgedragen aan Corrie en Ondine. Als afsluiting dansten Sandra & Ed als cadeautje aan de jubilerende club hun winnende Freestyle act uit Assen (juni 2000) 'Connect 2'. Met donderend applaus en bloemen werd afscheid genomen van dit geweldige danspaar.

Krant

Omdat je op het hoogtepunt moet stoppen werd korte tijd later de avond officieel afgesloten door onze voorzitter. Ook werden alle medewerkenden bedankt met een kleine attentie; DJ Ted Langeveld, Rode Kruis vrijwilligers Jan Mooijekind en Ton de Meijer, EHBO’er Sandra Dijkman. Ondergetekende mocht een cadeautje in ontvangst nemen voor het geven van veel dansplezier gedurende de afgelopen 3 jaar.
Als herinnering aan deze avond werd aan alle aanwezigen een zogenaamde Lustrum krant uitgedeeld. Hierin korte stukjes van persberichten, officiële papieren etc uit de afgelopen 5 jaar. Een laatste kopje koffie en toen vertrok men langzaamaan moe maar uiterst tevreden naar huis.

Namens het bestuur,
Maureen Dijkman
21 oktober 2001


Verslag Millenniumbal, maandag 10 januari 2000

Het begin

Om 18.15 uur is iedereen aanwezig om de zaal om te bouwen (alle tafels eruit op 5 na, stoelen eruit, barkrukken eruit) en te versieren met het jaartal 2000 uit krantenpapier op zwart landbouwplastic; tafelkleedjes, servetten met het jaar 2000 erop geschilderd; ‘lichtslangen’ een banier met de wens: “Walking Wheels wenst jullie een swingend 2000!”. Achter de bar worden de champagneglazen uitgepakt, kopjes en glazen klaargezet en koffie gezet.

Rond 19.15 uur beginnen de eerste gasten binnen te komen. Allen krijgen een consumptiebon voor een gratis kopje koffie of thee en vervolgens zoekt men een plaatsje.
Ongeveer een half uur later zijn de meeste eigen deelnemers en gasten binnen en heet Maureen allen en wenst iedereen gelukkig Nieuw Jaar. Dan wordt gezamenlijk het glas geheven op het nieuwe jaar. De (kinder-)champagne smaakt prima. Hans & Joke en Arnold & Meriam openen de avond met een engelse wals variée.

Muziek

De daarop volgende uren wordt er zeer afwisselende muziek gedraaid; voor elk wat wils, uit het standaard, latin, line dance en oude balzaal repertoire. Er wordt getracht te zorgen dat ook onze beginnende dansers voldoende kans krijgen om hun kunnen te tonen.
Dansen maakt hongerig en rond 21.30 uur worden de bestelde bitterballen rondgedeeld. Gaat er prima in zo te zien. Halverwege de avond wordt Maureen ingefluisterd dat we een jarige in ons midden hebben: Wieger van de groep AMRODA. We zingen voor hem en hij mag samen met Marga een Engelse wals variée starten.
Omdat de meesten de volgende morgen gewoon moeten werken gaan na tienen meerdere gasten naar huis. Om 22.30 uur stoppen we met het actief draaien van dansmuziek en drinken we met de overgeblevenen nog een gezellig drankje.

Opruimen

Zoals gewoonlijk gaat ‘slopen’ sneller dan opbouwen en ca. 20 min. later staat alles weer op z’n plek. Het bestuur neemt nog een laatste afzakkertje. Moe maar zeer tevreden gaan we naar huis.

Namens het bestuur,
Maureen Dijkman
15 januari 2000


Bij problemen met of vragen over deze site kunt u contact opnemen met de