Nieuws van/over Walking Wheels

plaatje nieuws

Kies uit één van de onderstaande nieuws items:

Terug naar nieuws Walking Wheels 2022

Uitnodiging Nieuwjaarsfeest zaterdag 7 januari 2017

december 2016

Traditiegetrouw willen we graag met al onze (dans)vrienden het nieuwe jaar starten.

Op zaterdag 7 januuari as. is iedereen (dansers, vrienden, familie, dansers van andere groepen en geinteresseerden) weer van harte welkom op onze vaste stek bij Dans Center Fokker in Hoofddorp.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...

Voor details verwijzen we graag naar de bijgaande uitnodiging.


Successen bij sfeervolle Christmas Challenge Trophy

10 december 2016

Een team van zeven dansers reist zaterdag 10 december in alle vroegte naar Oldenzaal. Inmiddels traditiegetrouw de laatste wedstrijd van het jaar in een prachtig versierde zaal van Danscentrum Rouwhorst.

In uiteindelijk zeven verschillende categoriën gaan onze paren van start. Voor Ria en Olga is het de eerste keer samen op een wedstrijdvloer. Met een medaille voor de vierde plaats doen zij dat zeker niet onverdienstelijk.
Voor Joan en Linda is het de eerste wedstrijd in de A klasse, nadat Linda dit voorjaar assistent instrcuteur werd.

Een overzicht van alle uitslagen:

Ria de Kruiff & Olga Huijts D combi, class 2 4e plaats 6 paren
Linda Casien & Astrid Jonker A duo standaard, class 2 4e plaats 10 paren
Joan Nunumete & Linda Castien A combi standaard, class 1 5e plaats 5 paren
Astrid Jonker & Danny Castien A combi standaard, class 2 3e plaats 7 paren
Joan Nunumete & Linda Castien A combi latin, class 1 3e plaats 3 paren
Danny Castien & Miranda Moleman Hoofdklasse duo latin, class 2 2e plaats 3 paren
Danny Castien & Miranda Moleman Hoofdklasse duo standaard, class 2 4e plaats 7 paren

Een kleine selectie foto's, mét de kerstman natuurlijk, vind je op onze fotopagina.


Vijf dnsers actief tijdens Malta Open dance Spectulair

26 en 27 november 2016

Drie paren van Walking Wheels zijn vorige week afgereisd naar Malta. Eens in de twee jaar nemen hier paren uit heel Europa deel aan de Malta Open Dance Spectaculair.
fotos dansers Malta fotos dansers Malta

Op zaterdag, de eerste dag, komen alle drie de paren van Walking Wheels uit Hoofddorp op de vloer in duo (twee rolstoelgebruikers vormen een danspaar) en combi (een rolstoelgebruiker en een lopende partner). Met duo ballroom championship (hoogste klasse) dansen Miranda Moleman en Danny Castien alle vijf de standaard dansen en eindigen op een mooie tweede plaats.
In duo 4-dance Latijns Amerikaanse dansen starten Marga en Wieger van Lith. Na twee finales eindigen zij als tweede. In de combi 4-dance dansen Astrid Jonker & Danny Castien zich via de vier ballroom dansen naar de eerste plaats en ontvangen de trofee voor deze klasse.

fotos dansers Malta fotos dansers Malta fotos dansers Malta

Zondag dansen de paren de andere discipline.
Miranda & Danny hebben nu vijf latin dansen in duo championship. Wederom eindigen ze op een verdiende tweede plaats waarbij ze een favoriet Fins paar achter zich laten.
Astrid en Danny hebben het aangedurfd om ook de latin dansen op Malta te dansen. Hier hebben ze nog niet zoveel ervaring mee. Vooral de snelle jive is nog erg lastig. Ze eindigen op een nette vierde plaats.
Marga & Wieger dansen nu juist de vier standaard dansen; Engelse wals, tango, Weense wals en quickstep en eindigen ook nu op de tweede plaats.

Bijzonder op deze wedstrijd is de teammatch. Alle dansers worden (willekeurig) over vier teams verdeeld. De teams dansen een ballroom en een latin dans. De jury beoordeeld uiteindelijk welk team heeft gewonnen. Dan zitten dus dansers van alle categorieën door elkaar; duo en combi, dansers met een goede én minder goede arm- en schouderfunctie en zelfs valide dansparen. Belangrijkste van deze teammatch is dat iedereen gelijk is en iedereen plezier heeft!

Met het eremetaal en een prachtige trofee reizen een paar dansers as dinsdag terug naar Nederland, zaterdag volgt de rest.

Op de pagina nieuws vind je het door het Witte Weekblad gepubliceerde bericht.


Geweldig lustrumfeest gevierd

12 november 2016

Welkom

afbeelding twee taartjes, 20 jaar. Walking Wheels is op 8 november dit jaar 20 jaar oud. Voor de dansers organiseren we een gezellige middag/avond bij Event Center Fokker. Bij binnenkomst ontvangt ieder een kopje koffie of thee met taart en een aantal muntjes voor de drankjes. Al snel klinkt de muziek en zang van Paul Sellers door de zaal. Bekende en minder bekende meezingers trekken de eerste dansers al op de vloer. Tot onze grote verrassing gaat hij ineens over op 'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht' want één van de gasten rolt de zaal binnen met een Sint Nicolaas masker op. In de zaal zijn langs twee wanden tafels met oud Hollandse spelletjes neergezet. Sjoelen in een hoek van 90 graden, de van TV bekende bibberspiraal, tafelhockey en nog veel meer.

Statuten

Als iedereen binnen is, is het tijd voor een officieel momentje; Ronald citeert een aantal stukken uit het document dat bij de oprichting van Walking Wheels door de notaris is opgesteld op 8 november 1996, de statuten. Genoemd worden de oprichters Arnold, Hans en Joke en de doelen van de stichting: rolstoeldansen voor en door rolstoelgebruikers primair in de provincies Noord- en Zuid-Holland te bevorderen. Te bereiken door verkrijgen van accommodatie en installaties, groepsgewijze beoefening onder deskundige leiding, geven van demonstraties of op andere wijze rolstoeldansen promoten. Met het benoemen van een aantal voorbeelden kunnen we concluderen dat we daar in geslaagd zijn. afbeelding twee taartjes, 20 jaar.
Dan wordt één van de deelnemers die door gezondheid onlangs moest stoppen nog even in het zonnetje gezet; Jo kwam ooit met haar dochter combi-dansen, Na het overlijden van Annerie bleef Jo als muzikale duwer. Ze krijgt het certificaat voor 15 jaar trouwe deelnemer.

Buffet

Tussen de officiële opening en de opening van het buffet wordt gedanst, in allerlei combinaties (soms zelfs in trio's), wordt hier en daar een spel gespeeld en verder veel gezellig gekletst.
Medewerkers van Fokker serveren een heerlijk kopje tomatensoep. Tineke vraagt een groot applaus voor Paul Sellers, onze zanger. Hij zingt nog een paar laatste nummers voordat we tafel voor tafel langs het buffet gaan. In die tijd zorgt Koos voor een aantal gezellige meedoedansen. Op het buffet kunnen we kiezen uit o.a. aardappeltjes en nasi, stoofvlees, kip in satésaus, vispannetje en gamba's, pasta met kaas, eieren en heerlijke salades. Vele hulpvaardige handen zorgen dat ieder met een gevuld bord aan tafel terugkeert. Paul Sellers neemt afscheid en wij genieten van de heerlijke gerechten. Het is voor het eerst bijna stil in de zaal.

Vrijwilligers

Dan neemt Ronald nog even het woord en roept de vijf leden van de activiteitencommissie naar voren. Uit handen van Maureen ontvangen ze een attentie in de vorm van een leuk plantenbakje bakje met een rendier. Om de maaltijd af te ronden komt er een lekker ijsje voor ieder op tafel.
Veel te snel is het al weer tijd om naar huis te gaan. Vrij kort achter elkaar (bijzonder!) komen de verschillende busjes voor rijden en vertrekken ook de andere gasten huiswaards.
Mede dankzij het personeel van Event Center Fokker heeft ons vrijwilligersteam, incl. Koos (muziek), Cynthia & Piet (foto's) en Sandra (EHBO en ADL), weer een mooie middag & avond voor 40 mensen mogen verzorgen.

De foto's gemaakt door Cynthia staan inmiddels in het album Lustrum.


Top opbrengsten voor onze wervingsactiest

november 2016

Om voor het jubileumfeest extra geld te sparen zijn Astrid & Miranda via Creatieve Wenskaarten eerder een actie gestart: van alle wenskaarten die zij in oktober verkochten gaat € 1,- naar het Lustrumfeest. Dit mooie initiatief heeft € 30,30 opgeleverd.
Dames top! Veel dank!
Enne.. zoek je nog een kerstkaart of een verjaardagskaart bv. kijk eens op https://www.facebook.com/CreatieveWenskaarten/

Daarnaast liep ook via de website Dream or Donate een wervingsactie.
Dream or Donate heeft ons ook een mooi bedrag opgeleverd, namelijk € 61,94. Alle gulle gevers heel hartelijk dank.


Ons jaarverslag seizoen 2015-2016 is uit

1 juli 2015 tm 30 juni 2016

Klik op de foto om deze te vergroten... Onlangs is het jaarverslag over het afgelopen dansseizoen, 1 juli 2015 tot en met 30 juni 2016 goedgekeurd en deze week verzonden aan donateurs en andere betrokkenen en belangstellenden.

Alweer het 19e seizoen hebben we afgesloten in mei. Een dansseizoen met mooie wedstrijd resultaten, gezellige vrijdansavonden, twee nieuwe assistent instructeurs en het verdrietige afscheid van Dick Pierik, die zo lang een aantal van onze dansers naar de lessen bracht.

Het jaarverslag is ook van deze website te downloaden.


Open Belgisch Kampioenschap en Holland Masters!

1 en 2 oktober en 8 oktober

Het dansseizoen is net een maand bezig, en er zijn al weer twee wedstrijden achter de rug!

Open Belgisch Kampioenschap in Hasselt

Astrid en Danny staan op de vloer bij de A klasse combi 2 standaard. Miranda danst met Danny op zaterdag in de Hoofdklasse B duo 2 standaard en zondag de latin. Astrid heeft dan de rol van coach en supporter op zich genomen.

Klik op de foto om deze te vergroten... Astrid en Danny staan met een Belgisch en een Duits paar op de vloer. Bij de Engelse wals worden ze als tweede geplaatst, de tango wordt het minst gewaardeerd met een derde plaats, voor de Weense wals en de quickstep krijgen ze een eerste plaats waardering. Dit alles resulteert uiteindelijk in een eerste prijs! Het blijkt een zeer nipte overwinning op het Belgische paar, één derde plaats minder bij de quickstep maakte het verschil!

Miranda en Danny eindigen op zaterdag in de standaard op de tweede plaats, achter de Belgische zussen Elien en Greet. De jury is het op alle dansen met elkaar eens.
Op zondag, in de latin, is er meer discussie tussen de zeven juryleden. Meerdere keren krijgen Miranda en Danny een tweede plaatsing, met de samba en de cha cha eindigen ze op een tweede plaats, maar helaas is de eindconclusie toch een derde plaats. Het scheelt uiteindelijk maar één plaatsingspunt met het paar dat als tweede eindigt!

Holland Masters op 8 oktober in Steenwijk

Klik op de foto om deze te vergroten...

Een wedstrijd waarbij de wedstrijdcatergorien rolstoeldansen tussen de valide categorien door gedanst worden. Er is in deze wedstrijd geen onderscheid in niveau of class. Alleen duo / combi en standaard / latin. Twee paren die voor onze dansgroep de honeurs waarnemen. Helaas weinig rolstoeldansparen, maar hun aanwezigheid wordt door veel valide paren zeer gewaardeerd.

Miranda en Danny staan in standaard en latin duo op de vloer. In de standaard eindigen ze als eerste. Gezien de andere paren op de vloer een uitslag waar ze zeer tevreden mee zijn.
Ook hier halen ze het binnen op de Weense wals en de quickstep.
Bij de vier latin dansen van Miranda en danny is het duidelijk; alle dansen een eerste plaatsing van elk jurylid.

Astrid en Danny dansen alleen de vier standaard dansen. Zij eindigen op de tweede plaats, waarbij ze voor de tango, Weense wals en quickstep van één jurylid een eerste plaats krijgen.

Zie voor meer foto's de fotopagina, foto's gemaakt door verschillende fotografen.


Wenskaarten kopen en Lustrum sponsoren!

18 september, Astrid en Miranda nemen het actiestokje over

Klik op de foto om deze te vergroten...

Astrid en Miranda zijn twee betrokken dansers van Walking Wheels, die de stichting een warm hart toe dragen. Zij dansen er al jaren met veel plezier. Zij stellen dat Walking Wheels hen zoveel geeft dat zij nu ook graag iets terug willen doen.

De dames hebben als hobby wenskaarten maken. Zij kunnen ook wenskaarten maken voorzien van een afbeelding met een rolstoeldanspaar. Maar ook alle andere afbeeldingen en gelegenheden behoren tot de mogelijkheden. Zij verkopen de kaarten voor € 1,50 per stuk en 4 kaarten voor € 5,=. Als bijzondere actie dragen zij van elke bestelling die geplaatst wordt tussen nu tot 1 november € 1,= af aan Walking Wheels ten behoeve van het jubileumfeest.

Dit mogen kaarten zijn die op voorraad zijn of die ze nog moeten maken. Ook als ze de kaarten niet hebben kunnen leveren voor 1 november wordt je bestelling in de actie meegenomen.
Help je hen (en onze dansgroep)? Op hun pagina op Facebook vind je een selectie van hun wenskaarten. Zoals gezegd maken ze ook kaarten op verzoek. Wil je kaarten bestellen? Plaats dan een reactie op een kaart op https://www.facebook.com/CreatieveWenskaarten/ of stuur een e-mail naar .

Wij vinden het geweldig dat dansers op deze manier hun steentje aan ons Lustrumfeest willen bijdragen! Astrid & Miranda bedankt voor dit mooie initiatief! En natuurlijk hopen wij dat jullie veel kaarten verkopen in deze tijd!


Maureen heeft Haarlemmermeer Run gelopen voor Lustrum, doneren mag

17 september, Mooie opbrengt van € 455,00

De eindstand van de sponsor actie is uitgekomen op maar liefst € 455,00 !
Heel veel dank aan al die geweldige sponsors Maureen en daarmee Walking Wheels gesteund hebben, Met deze opbrengst is de attentie met ons logo voor alle dansers binnen bereik!


zondag 4 september, Run volbracht!

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Zondagmorgen heeft Maureen de 5 km van de Haarlemmermeer Run uitgelopen, en gelukkig bleef de regen toen even weg.
De route voerde door Park 21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Een mooi stukje nieuwe natuur. Met een officiele finish in het Hondbal stadion van de Pioniers. Hier stonden Astrid, Sandra en Hugo, en in gedachten diverse van onze dansers, voor de ontvangst.
Klik op de foto om deze te vergroten...

Compliment aan al die vrijwilligers van Haarlemmermeer Run die maanden bezig zijn geweest met de voorbereidingen en op de dag zelf vroeg op locatie waren. Hartelijk dank masseurs van Fysio Cura Plaza voor de zorgzame en broodnodige massage na afloop.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Op het moment staat de teller op € 315 aan donaties! Een mooi bedrag al! Alle geweldige donateurs heel hartelijk bedankt!

En wachtte je misschien nog op bewijs dat Maureen de vijf kilometer heeft volbracht dan hoop ik dat de foto's voldoende zijn :-) zodat wij in november aan alle dansers een mooie blijvende herinnering aan ons jubileum kunnen overhandigen.


augustus, Voorbereidingen voor Haarlemmermeerrun

Klik op de foto om deze te vergroten... 8 November bestaat Walking Wheels 20 jaar. Dat vieren we met de dansers. Omdat we graag een blijvend aandenken voor alle dansers willen verzorgen heeft Maureen het plan opgevat om 5 kilometer te gaan hardlopen tijdens de Haarlemmermeer Run. Zoals ze zelf zegt; Hardlopen is absoluut niet mijn ding. Toch ga ik zondag 4 september de vijf kilometer van de Haarlemmermeerrun lopen om geld bij elkaar te rennen voor het 20 jarige Walking Wheels.

Wie sponsort haar?
Dat kan door een bijdrage over te maken op rekening van Walking Wheels
IBAN NL50 INGB 0007613523, t.n.v. "Walking Wheels", stichting rolstoeldansen in Haarlem, onder vermelding van 'Hardloopactie Lustrum', of via de actie pagina Geef.nl.

Enne duimen voor niet te warm of te nat weer helpt ook!
Alvast bedankt voor je bijdrage!


Open les - Vrienden en Vriendinnenles maandag 26 september

Workshops en demonstraties

September is de maand van het Aangepast Sporten en van 17 - 23 september is de Nationale Sportweek. Reden genoeg dus om onze deuren op te zetten voor iedereen die wel eens een kijkje wil nemen (en een dansje wil meemaken) bij onze dansgroep. En dat kan!

Klik op de foto om deze te vergroten...
Op maandag 26 september hebben wij de lessen open gesteld voor al die belangstellenden; vrienden en vriendinnen van onze dansers, mensen die over het dansen in de krant hebben gelezen of ooit een demonstratie hebben gezien.

We hebben meerdere instapmogelijkheden:
19.00 - 20.00 uur | 20.00 - 20.45 uur en | 20.45 - 21.30 uur
Tijdens elk blok leren we een paar eenvoudige dansen aan (en wat fijn dat er dansers zijn om van af te kijken en die u de goede kant op helpen) én zullen een paar van onze wedstrijddansers een korte demonstratie verzorgen.

U bent van harte welkom op 26 september op onze leslocatie: Gebouw De Aanloop: Kruisweg 622, 2132 CH in Hoofddorp. Aanmelden mag via een e-mail aan de , maar hoeft niet.

We begroeten u graag dinsdagavond 26 september!

Sport.nl, die de Nationale Sportweek promoot, geeft ook wat informatie over ons.


Bijzonder concert van André Rieu in Maastricht

8-10 en 14-17 juli

Klik op de foto om deze te vergroten... Afgelopen weekend (8-10 juli) dansten tien rolstoeldansparen én heeel veel valide dansparen op de Weense walsmuziek van het orkest van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Prachtige dansparen, heren in rock kostuum, dames in witte baljurk. En één van deze paren komt van Walking Wheels; Miranda Moleman en Danny Castien.

Meedoen betekent alle zeven dagen dansen, plus een paar centrale trainingen.
Danny & Miranda vinden het een eer om hier aan mee te mogen doen.
Het eerste weekend, met drie optredens, is voorbij. Het weekend van 14 t/m 17 juli is de tweede serie concerten. Op de site van André Rieu zijn nog kaarten verkrijgbaar voor diverse arrangementen.

Ook van donderdag 14 tot en met zondag 17 juli dansen zij samen met 140 valide paren op Lara's theme, gespeeld door het orkest van André Rieu!

Zie dit filmpje op Youtube voor een kleine indruk.
Ook in de media is een artikel gespot. Zie onze krantenrubriek.


Verdrietig hebben we definitief afscheid genomen van Dick Pierik

vrijdag 10 juni 2016

Klik op de foto om deze te vergroten...
In mei 2015 namen we op de les afscheid van Dick Pierik, na bijna 15 jaar vrijwillig chauffeur op de rolstoelbus voor onze dansers woonachtig in Meerheem van Ons tweede Thuis. Vandaag hebben we definitief afscheid van hem moeten nemen.
Een half jaar terug werd Dick (opnieuw) ziek en op 3 juni jl. overleed hij.

Klik op de foto om deze te vergroten... In al die jaren konden we blind op Dick vertrouwen, hij zorgde dat de dansers kwamen waar ze moesten zijn; of dat nu de les, het afdansen, het nieuwjaarsfeest of één van onze bijzondere activiteiten betrof.
In 2006 zei hij al in een interview in ons feestboekje ter gelegenheid van ons Lustrum 'ik vind het erg leuk als ik de mensen die ik rij, zie genieten'. Warm en bescheiden: zo zullen we ons Dick altijd herinneren. En zoals één van de dochters vanmiddag al zei 'je bent niet dood zolang we nog aan je denken.

Wij wensen zijn vrouw Tiny, zijn dochters, zoon en schoonzoon en de kleinkinderen veel sterkte toe de komende tijd!


Kom kijken en meedoen op de SportFair 5 juni as

zondag 5 juni 2016 - 11.00 - 16.00 uur

Klik op de foto om deze te vergroten...
Walking Wheels is aanwezig met een stand vol enthousiaste dansers, leuke verhalen, vele persberichten en fraaie foto's. Ook verzorgen we om 14.15 uur een demonstratie rolstoeldansen.

Veertig (40!) Sportclubs presenteren zich rond de Toolenburgerplas. Voor iedereen is er wel iets leuks te zien en te beleven! Bekijk de flyer of de website van SportFair voor meer informatie.


Drie paren Nederlands Kampioen in Soest

7 mei 2016

Klik op de foto om deze te vergroten... In dertien categorien komen dansers Walking Wheels op de vloer tijdens het Nederlands Kampioenschap in Soest. Voor ons de laatste wedstrijd van het seizoen. Buiten is het warm, binnen ook. De grote zaal van Sporthal De Engh is omgetoverd tot een feestelijke ballroom.

Meerdere dansers komen in twee categorieën uit: standaard en latin, een aantal dansers danst met verschillende parters waardoor ze zelfs in drie categorieën op de vloer verschijnen. Miranda, Astrid, Danny, Marga, Wieger, Arnold en Meriam hebben dit seizoen al vaak op de wedstrijdvloer gestaan, voor Paulien en Peter is het door omstandigheden de enige wedstrijd dit seizoen. Door een blessure kan Peter niet optimaal presteren.
Doordat Linda vorige maand slaagde voor haar examen assistent instructeur rolstoeldansen moet zij deze wedstrijd starten in de amateur klasse. Met haar beide partners; Astrid voor duo en Joan voor combi brengt ze het er niet onverdienstelijk van af.

Geen paar waar de jurering in de twee rondes zo divers was als bij Marga en Wieger in de Latin, ze ontvingen op alle vier de dansen waarderingen van plaats 1 t/m 7! Met hun samba en cha cha haalden ze gemiddeld een vijfde en zesde plaats. Met name twee juryleden waarderen hun dansen duidelijk hoger.
Bij Paulien en Peter had het niet veel gescheeld of ze waren als vierde geeindigd in plaats van als vijfde. Op de meeste dansen ontvingen zij een vierde plaatsing.

foto Nederlandse vlag Na een volle wedstrijddag stellen bijna al onze dansers zich op in de kring van finalisten. Elf combinaties gaan met een prijs naar huis: Miranda & Danny worden eerste en daarmee Nederlands Kampioen in hun standaard en promoveren naar de Hoofdklasse. In de finales kwamen ze overigens gelijk uit met het paar dat als tweede eindigde. Er moest teruggegrepen worden op de uitslagen in eerdere rondes om de definitieve plaatsing te bepalen.
In de Latijns Amerikaanse dansen zijn ze ook eerste en tevens Nederlands Kampioen. Astrid & Danny worden eerste in hun combi klasse en zijn daarmee ook Nederlands Kampioen, overigens was de jury zeker niet unaniem in haar oordeel. Twee van de vijf juryleden waren minder enthousiast over hen. In oktober in Venlo werden Astrid & Danny ook al Europees Kampioen. De stijgende lijn van hun performance op de vloer is duidelijk in beeld!

De volledige uitslagen zijn:

Marga & Wieger van Lith A klasse duo Latin 1 7e plaats 7 paren
Marga & Wieger van Lith A klasse duo standaard 1 halve finale 12 paren
Arnold & Meriam van der Klauw Senioren combi standaard 4e plaats 4 paren
Arnold & Meriam van der Klauw A klasse combi standaard 1 6e plaats 6 paren
Arnold & Meriam van der Klauw A klasse combi latin 1 5e plaats 5 paren
Joan Nunumete & Linda Castien A klasse combi standaard 1 5e plaats 6 paren
Joan Nunumete & Linda Castien A klasse combi latin 1 4e plaats 5 paren
Astrid Jonker & Linda Castien A klasse duo standaard 2 4e plaats 10 paren
Miranda Moleman & Danny Castien A klasse duo standaard 2 1e plaats en NK! 10 paren
Paulien Meijers & Peter Janssens A klasse combi standaard 2 5e plaats 6 paren
Astrid Jonker & Danny Castien A klasse combi standaard 2 1e plaats en NK! 6 paren
Miranda Moleman & Ronald van Nus Hoofdklasse combi standaard 2 herkansingen 9 paren
Miranda Moleman & Danny Castien Hoofdklasse duo latin 2 1e plaats en NK 1 paar

Een selectie uit de door Ronald gemaakte foto's staat op onze fotopagina.


Gezellige laatste les op 2 mei

2 mei 2016

Zoals gebruikelijk sluiten we het seizoen af op de maandag na de danstest met een gezellige avond. Deze keer alle gelegenheid voor kletsen, onder het genot van koffie/thee met wat lekkers, beetje dansen en vervolgens nog een drankje en een hapje. Dit alles verzorgd door de activiteitencommissie.

Fijn dat ook een paar niet (meer) active dansers er gezellig bij waren.
Voor Dennis is er een oorkonde van 15 jaar 'trouwe dienst'. Hij is vanavond voor het laatst. ook Anita ontvangt een oorkonde omdat ze al ruim tien jaar aan de dansgroep is verbonden.
Ook bedankt Ronald de leden van de activiteitencommissie met een attentie voor hun inzet in het afgelopen seizoen. Tineke overhandigt tot slot aan de beide instructeurs een attentie voor alle lessen en verdere activiteiten dit seizoen.
Vanaf een uur of negen druppelt geleidelijk aan de Aanloop weer leeg en is voor de meeste dansers de zomervakantie begonnen!

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...Wij wensen iedereen een fijne zomer toe en hopen iedereen gezond en wel weer terug te zien op maandag 19 september as!


Alle dansers zijn 30 april geslaagd voor de danstest en ontvangen een speldje!

30 april 2016

foto speldjes afdansen 21 deelnemers gaan op voor de danstest. Diverse deelnemers dansen mee buiten mededinging en zorgen voor morele ondersteuning van de andere paren op de vloer. Ook dit keer hebben veel dansers familie, vrienden en verdere supporters meegebracht. De sfeervolle ballroom van Dans Center Fokker in Hoofddorp zit vol.
De jury die de prestaties beoordeelt bestaat uit Elisjawâ Mens uit Leiden en Gina Sepp uit Soest.

De geslaagden zijn:
Klik op de foto om deze te vergroten...

Alle dansers van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten! Jury, telcommissie, alle medewerkers van Walking Wheels en het personeel van Dans Center Fokker veel dank voor jullie bijdrage op deze geslaagde middag.

Voor meer informatie lees het volledige verslag. En bekijk de foto´s,ge maakt door Jan Jonker, op de fotopagina.
Een persbericht is geplaatst op de website van Dichtbij.


Blij met opbrengst € 1.519,91 collecte Fonds Gehandicaptensport in onze regio

half april 2016

logo fonds gehandicaptensport Met een kleine 15 collectanten, verspreid over de woonplaatsen Lisse, Lisserbroek, Nieuw-Vennep en Beinsdorp, heeft de collecte voor het Fonds Gehandicaptensport het mooie bedrag van € 1.591,91 opgebracht.

Collectanten en gulle gevers heel hartelijk dank!
Want zoals het Fonds Gehandicaptensport zegt:
Samen, als één team maken wij het mogelijk dat iedereen met een handicap structureel kan sporten. Sport (ver)bindt en raakt! Wij vinden dat niemand buitenspel mag staan en stoppen niet voordat we dat gerealiseerd hebben. Daar sluiten wij ons graag bij aan.

Heeft u onze collectant gemist? Kijk op de site van het Fonds GehandicaptenSport hoe u alsnog kunt bijdragen. Wilt u ons volgend jaar (collecteweek is in 2017 van 26 maart tot 1 april) helpen? Neem dan contact op met Arnold & Meriam, .


Ruim twintig deelnemers dansen af voor een speldje zaterdag 30 april as.

30 april 2016

foto speldjes afdansen Op zaterdag 30 april is het weer zover; de jaarlijkse danstest. Een groot deel van onze deelnemers laat aan een deskundige jury zien wat zij geleerd hebben in het afgelopen seizoen.
Publiek om hen aan te moedigen cq. mentaal te ondersteunen is natuurlijk van harte welkom. Zie de uitnodiging aan onze donateurs en andere belangstellenden.

30 april; aanvang 13.30 tot ca 17.30 uur
Danscentrum Fokker, IJweg 1094, Hoofddorp


Onze collectanten zijn deze week op pad voor Fonds Gehandicaptensport

10-16 april 2016

De collectecoordinator van Walking Wheels heeft in korte tijd ca. 15 collectanten op de been gekregen voor het collecteren voor het Fonds GehandicaptenSport. Onze collectanten kun je tegenkomen in Lisse, Lisserbroek, Beinsdorp en Nieuw-Vennep deze week. logo fonds gehandicaptensport

Wij willen zoveel mogelijk geld ophalen, om zo sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Het vergt namelijk vaak kostbare aanpassingen aan sport- en spelmateriaal en de sportaccommodatie om als gehandicapte te kunnen sporten. Maar ook is er meestal extra begeleiding en speciaal vervoer noodzakelijk. Daar is geld voor nodig, veel geld. De collecte is voor Fonds Gehandicaptensport een grote bron van inkomsten.

Want?
Sport voor mensen met een handicap moet vanzelfsprekend zijn. Sport maakt je fysiek en mentaal sterker, geeft zelfvertrouwen en bouwt aan relaties. Niemand wordt buitengesloten.
En daarmee wordt iemand in het dagelijks leven ook zelfstandiger!
Zie de website van Fonds GehandicaptenSport voor meer informatie en voorbeelden van gerealiseerde projecten.
Als collecterende vereniging met aanbod voor gehandicapten mogen wij 25% van de opbrengst zelf houden. Deze inkomsten gebruiken wij bv. voor het financieren van de opleiding van onze (assistent) instructeurs. Een deel van onze dansers heeft namelijk meer begeleiding nodig dan gemiddeld.


Twee van de drie kandidaten geslaagd voor examen assistent instructeur rolstoeldansen

9 april 2016

Wij zijn trots op onze twee nieuwe assistent instructeurs rolstoeldansen; Miranda Moleman en Linda Castien.
Samen met Olga Huijts namen zij na een seizoen leren, stageverslagen schrijven en oefenen in eigen vaardigheid en lesgeven, deel aan het SRN examen assistent instructeur rolstoeldansen.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...Tijdens het examen moesten zij vier onderdelen doorlopen: algemene en medische theorie (mondeling), eigen vaardigheid in duo en combi, als dame en als heer en tot slot het lesgeven van een zelf gekozen stukje dans of figuur.
Voor die tijd moesten zij al een vijftal stageverslagen en een persoonlijk verslag alsmede een lesplan inleveren. Deze werden meegewogen in het uiteindelijke examen.

Bij de diploma uitreiking, bijgewoond door de huidige drie instructeurs van Walking Wheels, hoort Olga dat zij helaas niet is geslaagd en mogen Miranda en Linda hun diploma in ontvangst nemen.
Voor alle drie hebben de instructeurs een bloemetje als felicitatie cq. erkenning van het harde werken van het afgelopen dansseizoen.

Miranda en Linda: van harte gefeliciteerd!


Zes paren naar de Fokker Trophy en één naar de StoneMountainsCup

3 april 2016

Tja en toen waren er twee wedstrijden op één dag! Omdat Marga en Wieger een beker te verdedigen hadden vertrokken zij naar de wedstrijd in Steenbergen, zes andere paren waren ingeschreven voor de Fokker Trophy (van dans center Fokker) in Hoofddorp.

Vanmiddag wisselen de series met valide dansers en rolstoeldansers elkaar af. Eerst de standaard dansen (Engelse wals, tango en quickstep), na een muzikaal intermezzo de Latijn Amerikaanse dansen met voor ons de samba, rumba en cha cha.
In duo dansen Ria de Kruiff & Aswin van Kesteren (1e plaats), Desiré Veen & Linda Castien (2e plaats).
de vier combiparen zijn Paulien Meijers-Boss & Peter Janssens (1e plaats), Arnold & Meriam vd Klauw (2e), Ria & Olga Huijts (3e), Joan Nunumete & Linda (4e).

De wedstrijd leiding was in handen van Sylvia Wouda, met Hennie Fokker achter de muziek. De jury werd gevormd door Sylvia (sorry achternaam kwijt) en Alex Glijn.
Tijdens de quickstep varié wist Alex ook nog een paar dames gelukkig te maken door hen voor deze dans te vragen. met ook nog twee muzikale intermezzo's en een Hip Hop demonstratie was het een vol programma.

En hoe is het Marga en Wieger vergaan in Steenbergen? Zij dansen in de standaard dansen een kleine finale, in de latin eindigen zij op de vierde plaats.


Grootste rolstoeldansevenement van het jaar

25 en 27 maart 2016

Natuurlijk zijn paren van Walking Wheels aanwezig bij het Holland Dans Spektakel, de grootste wedstrijd rolstoeldansen van het jaar.
Tien dansers komen in verschillende combinaties en verschillende categorieën op de wedstrijdvloer gedurende deze twee dagen, samen met dansers uit zo'n 17 andere landen.

Zaterdag danst Miranda alle drie haar categorieën: duo standaard en latin met Danny en combi standaard met Ronald. Nog net niet alle drie de series direct achter elkaar, maar het scheelt niet veel. Hetzelfde geldt voor Danny, die naast de duo-categorieën in het combi dansen met Astrid op de vloer staat. En doordat hij met beide dames doordringt tot de finale zijn het heel wat keren 1,5 minuut ...

Voor Marga & Wieger en Meriam & Arnold is het wat beter verdeeld, zaterdag latin en zondag standaard. Wel dansen Arnold & Meriam op zondag ook mee in de senioren combi standaard.
Astrid & Danny dansen voor het eerst latin op een wedstrijd - om op zondag ook maar iets te doen te hebben zeg maar.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


Deze foto's zijn gedownload van de facebookpagina van fotograaf Lidia LPX Dijkstra, met dank!
Onze overige foto's vind je op de fotopagina.

De uitslagen van beide dagen:

Zaterdag, 26 maart categorie aantal paren ranking
Marga & Wieger van Lith A duo latin 1 10 paren halve finale
Arnold & Meriam van der Klauw A combi latin 1 11 paren herkansing
Astrid Jonker & Danny Castien A combi standaard 2 9 paren 4e plaats
Miranda Moleman & Danny Castien A duo standaard 2 15 paren 5e plaats, 1e van NL!
Miranda Moleman & Danny Castien Hoofdklasse duo latin 2 2 paren 2e plaats
Miranda Moleman & Ronald van Nus Hoofdklasse combi standaard 2 13 paren halve finale
zondag 27 maart categorie aantal paren ranking
Arnold & Meriam van der Klauw Senioren combi standaard 5 paren 5e
Arnold & Meriam van der Klauw A combi standaard 1 10 paren herkansing
Marga & Wieger van Lith A duo standaard 1 10 paren 6e plaats
Astrid Jonker & Danny Castien A combi latin 2 5 paren 5e plaats

Na twee volle dagen met veel muziek, dansen, bijpraten en veel gezelligheid is het paasweekend weer voorbij. Alle danser gefeliciteerd met de behaalde prestaties!


Walking Wheels bij Winter trofee in Hart van Nederland

30 januari 2016

Niet zoveel foto's dit keer, maar wel weer een hele fijne wedstrijd aan de agenda kunnen toevoegen.
Met een grote groep dansers van Walking Wheels werd in verschillende diciplines deelgenomen. Danny en Miranda bijten het spits af en Miranda en Ronald mochten de serie afsluiten. Daartussen kwamen Marga en Wieger in zowel latin als standaard aan bod, net zoals Arnold en Meriam. Astrid danste met zowel Linda in de duo als met Danny in de combi. Linda mocht ook met Joan de vloer op.
Al met al een hele wisseling van partners. Jammer dat Joan niet op de foto gekomen is net zoals Miranda en Ronald, helemaal omdat Miranda voor de eerste keer haar nieuwe jurk aan had op de vloer. Volgende keer beter!

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...


De uitslagen van deze wedstrijd zijn als volgt:

Arnold & Meriam van der Klauw A klasse, combi 1 Latin 4e plaats
Arnold & Meriam van der Klauw A klasse, combi 1 Standaard 5e plaats
Joan Nunumete & Linda Castien D klasse combi 1 5e plaats
Astrid Jonker & Linda Castien A klasse duo 2 Standaard 4e plaats
Marga & Wieger van Lith A klasse duo 1 Standaard Halve finale
Marga & Wieger van Lith A klasse duo 1 Latin 6e plaats
Astrid Jonker & Danny Castien A klasse combi 2 Standaard 3e plaats
Miranda Moleman & Danny Castien Hoofdklasse duo 2 Latin 2e plaats
Miranda Moleman & Ronald van Nus Hoofdklasse combi 2 Standaard 2e plaats


Nieuwjaarsfeest op de IJsbaan van Fokker

9 januari 2016

Winter!

Klik op de foto om deze te vergroten... Tja als het weer buiten ons geen winter geeft (de narcissen bloeien!) dan creëren we het zelf maar. De dansvloer van Danscenter Fokker is omgetoverd in een ijsbaan, compleet met koek en zopie. Bij binnenkomst krijgt iedereen warme chocolademelk - mét slagroom - en speculaas. In de zaal lijkt het koud dankzij kunstig geknipte ijskristallen en ijspegels. De gastheren en -vrouwen dragen dan ook allemaal een gebreide sjaal.
Gasten komen binnen met sjaals om, truien aan en mutsen op. Enkelen dragen een prachtig Noors vest, sommigen bestormen de dansvloer op moonboots, een ander heeft de sneeuwvlokjes op haar jurk genaaid. Naast onze eigen dansers en familie zijn weer verschillende dansvrienden van de partij.

Een hobby

Voorzitter Ronald concludeert dat er weer een jaar vol nare gebeurtenissen in de wereld achter ons ligt. Hoe kan het dat mensen dit doen? Hoe hebben ze hier tijd voor? Als je bezig bent met een hobby, zoals dansen, heb je het veel te druk om anderen iets ellendigs aan te doen.
Dus proosten we met Glüwein (met of zonder alcohol) op een positief nieuw (dans)jaar. DJ Koos draait vanaf nu lekkere dansmuziek, zoveel mogelijk op het winterthema gericht. Gedurende de avond gaan Mariska en haar collega's van Fokker meerdere keren met hapjes rond.

Dansen met een rollator

Na een aantal dansen begeleiden Maureen en Koos de dansers in een blok gezamenlijke dansen. Aan bod komen de Fado Blanquita, Barndans, Sint Bernarddans, Slosh en Texas Wals.
Klik op de foto om deze te vergroten... Als er vervolgens weer een Engelse wals speelt komen twee oude dames de vloer op schuifelen. Het lijkt wel of ze wat verdwaald zijn. Olga en Pien becommentariëren wat er om hen heen gebeurt, leunend op hun rollator, midden op de dansvloer.
Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Als een dame hen vertelt dat zij ook kunnen dansen is er één en al verbazing. Maar als blijkt dat het niet zo ingewikkeld is; een beetje naar links bewegen en weer terug op de maat van de muziek is al het begin van een Veleta, krijgen ze de smaak te pakken. Daarna komt er nog een paar op de vloer, waarvan slechts één van de twee een rollator gebruikt en wordt ook het combi-dansen getoond. Omdat het dansen voor een rollatorgebruiker heel vermoeiend kan zijn volgt een zitdans, de Sint Bernardwals, voor velen wel bekend, en doet iedereen in de zaal mee. Later op de avond presenteren de rollotardansers onder leiding van Ondine nog een blokje met o.a. Carillon wals en zit-jive. Kortom ook met een rollator kun je van alles dansen! Leuk is dat twee van deze demonstratiedansers, Paulien en Linda, ook actief zijn bij Walking Wheels.

Warm blijven

Veel te snel is het al weer tijd om naar huis te gaan. Alle gasten krijgen volgens goed gebruik weer een attentie mee. Dit keer een handwarmer.
Mede dankzij het personeel van Event Center Fokker heeft ons vrijwilligersteam, incl. Koos (muziek), Patrick en Jan (foto's) en Sandra (EHBO en ADL), weer een mooie avond mogen verzorgen.

Iedereen bedankt voor deze fijne avond!

De foto's vind je op de fotopagina.


Bij problemen met of vragen over deze site kunt u contact opnemen met de