Nieuws van/over Walking Wheels in 2022

plaatje nieuws

Kies uit één van de onderstaande nieuws items:

Onze dansers weer actief op het NK

1 oktober 2022

Klik op de foto om deze te vergroten... Hoewel er nog maar weinig getraind was in dit nieuwe seizoen keken de dansers reikhalzend uit naar deze wedstrijd. Weer een wedstrijdvloer voelen, bekenden van andere groepen spreken en je natuurlijk meten met de andere paren op jouw dansniveau.

Joan bijt het spits af in de Freestyle single woman class 1 met een eigen choreografie op zelf gekozen muziek. Helaas is er weinig concurrentie, ze wordt uiteindelijk Nederlands kampioen in haar klasse.
Later op de ochtend mogen Miranda en Danny voor hun vijf Latin dansen de vloer op in de Hoofdklasse duo latin 2. Hoewel na Lommel de meeste roest er af is, is het nog wat zoeken naar timing in duwen, grijpen en vinden. In de tweede finale komt de routine terug en gaat het beter. Ze zijn dan ook zeker niet ontevreden. Aan het einde van de dag gaat de medaille voor de derde plaats mee naar huis.

Tussen de rondes door wordt Ronald, als voorzitter van Walking Wheels, naar voren geroepen. Vanwege ons 25-jarig jubileum ontvangt hij uit handen van Corrie van Hugten, namens SRN, een mooi certificaat ter felicitatie. Op zijn beurt overhandigt Ronald aan Corrie de mooie onderzetter met het oude en nieuwe logo, die wij onze gasten tijdens de reunie cadeau deden.

Na de pauze mogen Miranda en Danny opnieuw de vloer op, nu voor de vijf standaard dansen. Soms zitten alle paren op een kluitje, dan is het in duo standaarddansen toch wat lastiger om de ruimte te zoeken en zorgen dat je partner snapt wat je gaat doen. In de tweede finale is ook hier het elkaar aanvoelen weer veel meer als 'vanouds' en dansen ze lekker. Tot hun grote verrassing eindigen ze uiteindelijk als tweede en daarmee als Nederlands Kampioen (nummer één was een Belgisch paar).

Direct na de ronde met Miranda staat de Hoofdklasse combi standaard 2 op het programma; oftewel Danny schiet uit gilet in het jasje van zijn rockkostuum en gaat ditmaal met Astrid de vloer op, ook voor de vijf standaard dansen. De vloer is erg vol (het maximum van zeven paren) waardoor de focus meer op ontwijken dan op de dans zelf ligt.
Astrid en Danny trainen de laatste tijd extra onder leiding van Robert Boogaard en de progressie begint zichtbaar te worden. Twee categorieën achter elkaar dansen blijkt nog erg zwaar de conditie is nog niet optimaal. Met een medaille voor de vierde plaats sluiten zij dit NK af.

Na het uirreiken van de medailles worden de dansers voorgesteld die aan het einde van deze maand op het Europees Kampioenschap in Praag uitkomen. Wij zijn super trots dat Astrid en Danny op die wedstrijd mogen starten!
Het aanmoedigen door Nancy en Dexter, die hopelijk een volgende wedstrijd zelf weer mee kunnen dansen, coaching door Ronald en support door Maureen heeft deze dag zeker geholpen.
Danscentrum Rouwhorst bedankt voor de gastvrijheid, SRN bedankt voor de organisatie. We kijken met een goed gevoel terug.

Een paar foto's van deze spannende dag vind je op de fotopagina.


Opening van het wedstrijdseizoen

24 september 2022

Op zaterdag 24 september vindt in Lommel (België) het evenement Freedom to Dance plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Para Dance Belgium en World Inclusive Dance Association (WIDA). Tijdens dit evenement wordt het Open Belgisch Kampioenschap en het WIDA- Championship gehouden. Een aantal paren van Walking Wheels reist af naar Lommel om aan dit evenement mee te doen. Doordat dit een Inclusive evenement is hebben we ook een aantal bijzondere categorieën gezien. Zoals categorieën voor mensen met een verstandelijke beperking. En hadden kinderen, de toekomst van het rolstoeldansen, een aparte categorie.

Arnold en Meriam starten in de A-klasse combi 1 en in de Senioren klasse combi 1. Veel categorieën zijn klein en helaas voor Arnold en Meriam zijn er in hun beide categorieën geen andere paren. Naast dat ze de 1e plaats hebben behaald van hun categorieën nemen ze ook de titel WIDA Champion mee terug naar Lisse. Aan het eind van de prijsuitreiking wordt voor hun ook het Wilhelmus gespeeld. Ze hebben plezier gehad op de dansvloer.

Astrid en Danny gaan van start in de Hoofdklasse combi 2, waar ze met vier paren op vloer staan. Een paar maanden geleden zijn zij gestart met een trainingstraject ter voorbereiding op het EK in Praag eind oktober. Al gaat misschien niet alles zoals de bedoeling is, er is goed te zien dat er hard gewerkt is de afgelopen tijd. Een mooie gelegenheid om alle aangepaste technieken op een dansvloer uit te proberen. De jury plaatst Astrid en Danny op de vierde plaats.

Tot slot gaan Danny en Miranda van start in twee categorieën. In de ochtend staat de standaard in de Hoofdklasse duo op het programma. Daar weten zij een mooie 3de plaats te behalen. Zij zijn blij verrast met dit behaalde resultaat.
In de middag is het de beurt aan de Latin voor Danny en Miranda. De routines zijn door beperkte training wat roestig dus het is goed die weer eens te dansen op een wedstrijdvloer. Een goede generale repetitie voor het NK op 1 oktober aanstaande. In de Latin behalen Danny en Miranda ook een derde plaats.

Klik op de foto om deze te vergroten... Hieronder nog even de resultaten:
Arnold en Meriam A-klasse combi 1 Standaard 1e plaats (van 1)
Arnold en Meriam Senioren combi 1 Standaard 1e plaats (van 1)
Astrid en Danny Hoofdklasse combi 2 Standaard 4e plaats (van 4)
Danny en Miranda Hoofdklasse duo 2 Standaard 3e plaats (van 4)
Danny en Miranda Hoofdklasse duo 2 Latin 4e plaats (van 4)


Met een reunie vieren we ons 25-jarig jubileum

3 september 2022

Bijna een jaar later, vieren we dan toch met veel deelnemers, oud-deelnemers en zeer nauw betrokkenen ons 25-jarig jubileum. Op 8 november 2021 bestond Walking Wheels formeel 25 jaar. Vandaag vieren we dat met een gezellige reunie op een prachtige locatie, nl. bij Tussen Kaag & Braassem in Nieuwe Wetering, aan de overkant van de ringvaart van de Haarlemmermeer polder.

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...Met ruim 50 mensen is het gezellig vol. Er wordt druk bijgekletst, sommigen maken kennis met elkaar en we genieten van een drankje, hapje en de vele foto's die op het projectiescherm langskomen. Voorzitter Ronald heet iedereen formeel welkom, memoreert dat we zelfs nog twee deelnemers van het eerste uur in huis hebben en wenst iedereen een fijne middag. In de tweede helft van de middag wordt het buffet geopend en kan iedereen kiezen uit allerlei heerlijke gerechten.

Na een laatste kopje koffie komen vanaf 18.00 de eerste busjes aan om deelnemers weer naar huis te brengen. Voor iedereen is er een mooie onderzetter met het oude logo en het logo dat we de laatste 15 jaar hanteren.

Mee-/nagenieten? Bekijk de foto's gemaakt door Jan en Patrick in het fotoalbum.


Monique, eén van onze oud-deelnemers overleden

3 september 2022

foto Monique Dit weekend vernamen wij dat één van onze oud-deelnemers, Monique Popma, afgelopen week is overleden.

Monique heeft van 2003 t/m 2013 met veel enthousiasme en inzet bij ons gedanst. Op de danstest en het nieuwjaarsfeest was bijna altijd haar vriend Ronald ook van de partij. In die tien jaar heeft ze met verschillende partners gedanst, met als hoogtepunten de teammatch in 2008 en 2012.

Wij wensen de familie van Monique, haar vriend Ronald, maar ook de medebewoners en medewerkers van Ons Tweede Thuis veel sterkte in deze verdrietige tijd.


Op 5 september as starten de lessen weer

16 augustus 2022

Op maandag 5 september as. starten we weer met de eerste les in gebouw De Aanloop, Kruisweg 622 in Hoofddorp. Deelnemers ontvingen via e-mail een brief met de bevestiging hiervoor, een indeling van de dansparen en het lesrooster.

Onze (assistent) instructeurs hopen jullie daar weer te zien, maaaar eerst kijken we er naar uit om samen met jullie ons jubileum (op 8 november vorig jaar bestonden we 25 jaar!) te vieren!
Hiervoor ontving je eerder apart een uitnodiging.
Deze gezellige reünie is op zaterdag 3 september as. vanaf 13.30 uur in restaurant Tussen Kaag & Braassem, Regenboogweg 102, 2376 BH Nieuwe Wetering. (https://www.tussenkaagenbraassem.nl/contact).

Als de uitnodiging voor de reunie je ontgaan is en je wilt er graag bij zijn, mail dan nog snel even naar reunie@walkingwheels.nl en geef je op.


Arnold ontvangt Waarderingsspeld voor vrijwilligers gemeente Lisse

22 mei 2022

Nadat iedereen van koffie of thee en een gebakje is voorzien neemt onze voorzitter Ronald van Nus het woord. Allereerst staat hij stil bij het verdrietige nieuws dat onze deelnemer Nikita Kruijer vorige week is overleden. De kaart staat ter inzage voor iedereen op de bar.

In de dansgroep delen we lief en leed met elkaar en gelukkig is er ook mooi nieuws te melden!
Arnold van der Klauw wordt op een bijzondere manier in het zonnetje gezet vanwege zijn inzet voor Walking Wheels; als mede- oprichter, bestuurslid tot januari van dit jaar en als collecte coordinator. Hij ontvangt een fijne cadeaubon, een mooie versiering en een fles echte bubbels (die de hele dag in de auto heeft gelegen, dus even wachten met open maken).

Vervolgens geeft hij het woord over aan Jolanda Langeveld, Wethouder Sport van de gemeente Lisse. Toch wel bijzonder dat een wethouder in een andere gemeente formeel het woord tot iemand richt.
een paar zinnen uit haar speech:
'Arnold van der Klauw was medeoprichter van de stichting in 1996. Van 1996 tot en met 2021 was hij lid van het bestuur waarvan van 1996 tot 2011 in de functie van voorzitter. Hij heeft met veel enthousiasme en betrokkenheid zijn inzet getoond. Het bevorderen van rolstoeldansen in al zijn mogelijkheden voor rolstoelgebruikers staat bij hem voorop. Eind 2021 heeft Arnold op eigen verzoek zijn bestuurstaken neergelegd.
Naast zijn werkzaamheden voor Walking Wheels organiseert Arnold van der Klauw, samen met zijn echtgenote, al 25 jaar de jaarlijkse collecte voor het Fonds Gehandicaptensport in Lisse, Lisserbroek, Hoofddorp en Nieuw-Vennep.
Ook heeft hij in Lisse het G-voetbal opgericht. De gemeente vindt het vele werk van de vrijwilligers in de gemeente zeer waardevol en vind het dan ook belangrijk om die waardering te uiten, middels bijvoorbeeld deze speld.' Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...

Dan prikt de Wethouder de prachtige Waarderingsspeld, met elementen die o.a. verwijzen naar de bollenvelden van Lisse, op de revers van Arnold zijn jasje en krijgt hij een prachtig boeket overhandigd.
Tot slot heeft Tineke namens ons allen ook een mooi boeket voor Meriam gezien haar jarenlange rol in de collecteorganisatie.

Wij zijn supertrots op deze vrijwilliger en gunnen hem zijn Waarderingsspeld zeer!

De media hebben er ook over bericht.


Eindelijk weer een danswedstrijd

22 mei 2022

Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten... Klik op de foto om deze te vergroten...
22 mei 2022: De datum waarop een aantal (oud-) dansers van Walking Wheels na ongeveer acht maanden weer op de wedstrijdvloer in actie kunnen komen. Deze keer ingeschoven bij een latin wedstrijddag van de NADB, waarmee voldoende afwisseling voor de toeschouwers is gegarandeerd. Bij het rolstoeldansen zijn we al gewend aan gecombineerde class 1 en class 2 paren in een ronde op de vloer. Bij deze wedstrijd werd in echter bij de A-klasse latin zowel class 1 en class 2 gecombineerd, als duo en combi. Gelukkig ging dat door een geringe vloervulling zonder problemen.

De afgelopen periode zijn er bij onze dansers veel puntjes op i's gezet, maar ook nieuwe (wedstrijd-) dansen getraind. In de eerste ronde kwam bij een van de dansparen wat verwarring voor in het programma. Een ander paar van ons kreeg te maken met een blessure, gelukkig kon het paar met behulp van wat tape gewoon deelnemen aan de tweede ronde. Begrijpelijk dat hierdoor de paren met wisselend gevoel van de vloer af kwamen, maar tegen de tijd dat de paren voor de tweede keer de vloer op mochten was dat gevoel al weer verleden tijd en gingen ze er vol tegen aan. En niet onverdienstelijk!

De jury waarderingen waren bij Arnold en Meriam wat wisselend: door twee juryleden werden zij op de eerste plaats gezet, maar door de drie anderen op de tweede en bij dansen telt de meerderheid. Nancy en Dexter dansten kun eerste wedstrijd in de A-klasse, waardoor ze twee nieuwe wedstrijddansen moesten laten zien: Tango en Weense Wals. Met name die Weense Wals werd door de jury erg gewaardeerd. Daar was ook hard aan gewerkt en dat betaalde zich op de vloer uit. Vermoeid en hongerig hebben we de dag nog afgesloten met een gezellige gemeenschappelijke maaltijd.

Uitslagen:
Danny en Miranda (Hoofdklasse duo latin-2): 4de plaats (5)
Danny en Miranda (Hoofdklasse duo std-2): 4de plaats (6)
Arnold en Meriam (A-klasse combi std-1): 2de plaats (2)
Nancy en Dexter (A-klasse combi std-2): 2de plaats (3)
Nancy en Astrid (A-klasse duo std-2): 1ste plaats (2)
Astrid en Danny (Hoofdklasse combi std-2): 2de plaats (3)

Alle dansers gefeliciteerd met jullie deelname en eindresultaat!


In memoriam: afscheid van Nikita

mei 2022

foto Nikita
Op dinsdag 17 mei 2022 ontvingen wij het verdrietige bericht dat Nikita Kruijer op zondag 15 mei 2022 is overleden. Zij was al geruime ziek.
Nikita is in oktober 2019 bij ons gestart met combi dansen samen met een vriendin. Het seizoen daarop is ze gestart met duo dansen, samen met Danny. Haar eerste reactie was: "Ik denk niet dat ik het kan, want ik hoor de muziek niet en ik kan de figuren niet onthouden."

Al snel bleek dat ook als je de muziek niet hoort je kunt dansen. Ze keek even naar hoe snel Danny de dans begon en hield vaak de hele dans de maat vast. Wij hadden daar heel veel bewondering voor. Ook met het onthouden bleek het wel mee te vallen. Later kon ze zelfs nieuwe dansers op weg helpen.

Ook tijdens haar ziekte bleef ze dansen, heel fanatiek. Ze had zichzelf een duidelijk doel gesteld: "Ze wilde leren dansen!" Daar haalde ze dan ook veel energie uit. Leergierig als ze was kwamen we al snel uit bij het aanleren van een eigen figuur; alle bekende figuren kende ze nu. Na enige aarzeling wilde ze dit met ons proberen, het werd een figuur in de Rumba. Dit figuur staat bij ons nu bekend als Nikita's follow. Zo heeft ze haar stempel op het dansen gedrukt.

Nikita had nog één grote wens: afdansen. Aan anderen laten zien wat ze kon en zich door een jury laten beoordelen. Helaas door corona was het afdansen van de groep al twee jaar niet doorgegaan. En ook dit seizoen zou dat niet gebeuren.
Toen zij aangaf dat het niet goed met haar ging hebben wij besloten om voor haar een eigen afdansmoment te organiseren. Compleet met jury en publiek. Ze ging op voor het Walking Wheels-speldje; voor de dansen die haar een uitdaging gaven, een combinatie van duo en combidansen. Met natuurlijk de Rumba met haar eigen figuur. Wat een goed resultaat zette zij neer en wat was ze trots! Wij zijn blij dat ze dit alles heeft kunnen bereiken en de hemel is weer een dans-ster rijker.


Reunie voor (oud-)deelnemers en vrijwilligers!

mei 2022

slinger 25 jaar
Op 8 november 2021 bestond Walking Wheels formeel 25 jaar. Helaas konden we toen als gevolg van de corona-situatie geen activiteiten inplannen.

Nu gelukkig wél! Op zaterdag 3 september as. organiseren wij een reünie voor al onze deelnemers, oud-deelnemers en (oud-)vrijwilligers.
ballon 25 jaar
Wij sturen in de komende periode een uitnodiging, maar mogelijk beschikken wij niet meer over het juiste adres van iedereen. Dus; heb je bij ons gedanst en wil je op de reünie komen? Stuur een e-mail naar met je naam-adres-woonplaats en je e-mailadres. Dan nemen wij contact met je op.


Mooie opbrengst collecte Fonds Gehandicaptensport!

16 april 2022

logo fonds gehandicaptensport
In Lisse, Lisserbroek en Nieuw-Vennep gingen vorige week 21 collectanten op pad met een collectebus voor het Fonds Gehandicaptensport. Gezamenlijk haalden zij het mooie bedrag op van € 2.614,19. Daarnaast werd er € 185,00 in de digitale collectebus gedoneerd. (Deze bus is nog steeds actief, dus mocht je onze collectant gemist hebben maar wel graag willen doneren, dan kan dat nog via digitale collectebus Fonds Gehandicaptensport.)

Met de bijdragen ondersteunt het Fonds gehandicapte sporters bijvoorbeeld bij de aanschaf van benodigde sporthulpmiddelen zoals een sportrolstoel, looprek of aangepast vervoer naar de sportlocatie.
Een deel van de opbrengst ontvangt Walking Wheels van het fonds Gehandicaptensport en dit zullen wij aanwenden voor de organisatie van twee van onze jubileumactiviteiten; namelijk een bijeenkomst voor alle (oud-)dansers in september en een Teammatch in mei volgend jaar voor uitgenodigde rolstoeldansgroepen uit de regio.

Hierbij bedanken wij dan ook allen die hebben bijgedragen aan de mooie opbrengst van deze collecte; alle gulle gevers, de 21 collectanten en de collecte-organisatie: Mirjam, Arnold, Piet en Danny!


Collecte Fonds Gehandicaptensport

4 april 2022

afbeelding rolstoelbasketballer
Deze week, van 4 tot en met 9 april, is de collecteweek voor het Fonds Gehandicaptensport. Dankzij alle bijdragen kan Fonds Gehandicaptensport zich inzetten om sport voor iedereen met een handicap vanzelfsprekend te maken. Want om de sportparticipatie voor mensen met een handicap te kunnen vergroten is er geld nodig, veel geld.

afbeelding rolstoelbasketballer
Daarom gaan onze collectanten met een collectenbus op pad. Daarnaast zetten we onze digitale collectebus in. Geen collectant aan de deur gehad? Wel graag willen bijdragen? Ga naar de digitale collectebus. Het te doneren bedrag bepaal je zelf.

Meer weten? Kijk op de website van Gehandicaptensport Nederland voor meer informatie over sporten met een handicap.

Als dank en als steun voor onze eigen sportteams ontvangen wij uiteindelijk een deel van de opbrengst.
Vanaf deze plaats bedanken wij alle gulle donateurs èn alle collectanten heel hartelijk!


Privélessen weer gestart

22 januari 2022

bordje met tekst prive
Het liefst waren we het nieuwe jaar weer volle bak gestart met onze clublessen. Helaas is de situatie zodanig dat het met veel dansers bij elkaar zijn (van wie meerdere tot de risicogroep behoren) nog niet verstandig is. Om die reden hebben we per 22 januari het schema van de privélessen voorlopig weer opgepakt. De dansers zijn hierover per e-mail geïnformeerd.

Dat betekent dat per tijdsblok steeds twee paren tegelijk les hebben. We maken hiervoor gebruik van de zaal van dorpshuis Het Eiland in Beinsdorp. Het horeca gedeelte is NIET open. Dus dansers kunnen geen koffie, thee, etc. bestellen. Neem een bidon water mee van huis!

Zodra onze lessen weer op de gebruikelijke wijze kunnen plaatsvinden laten we dat weten!


Wensen voor het nieuwe jaar

3 januari 2022

kerst

.
Hopelijk zijn jullie allemaal goed de feestdagen doorgekomen. We staan met z'n allen aan een blanco nieuw jaar.
Spijtig genoeg ook dit jaar geen Nieuwjaarsfeest. Daarom nu via deze weg:
Walking Wheels wenst iedereen veel gezondheid en geluk toe!
kerst

.
Verder wachten we gespannen af of we na 14 januari de lessen (privé of groepslessen) weer kunnen hervatten. Zodra we meer weten zullen we de dansers zelf weer via e-mail informeren.
.


Bij problemen met of vragen over deze site kunt u contact opnemen met de